Иван Томић: Неопходна искрена жеља да се реше проблеми заједница

Иван Томић и Наталија Апостолова

Канцеларија за питања заједница била је укључена у многе важне пројекте и процесе, због чега је важна њена улога и у будућности, сложили су се директор ове канцеларије, Иван Томић и специјална представница ЕУ на Косову, Наталија Апостолова.

О раду Канцеларије за питања заједница и могућностима за његово унапређење у наредном мандату, разговарали су данас у Приштини Иван Томић и наталија Апостолова.

Специјалној представници ЕУ на Косову, Томић је представио годишњи билтен Канцеларије, истакавши важност спроведених пројеката, посебно инфраструктурних, као и пројеката у изолованим срединама, али и оних који су од општег значаја.

„Важно је не изостављати забачене средине, оне којима је помоћ најпотребнија. Такође, јако је битна и помоћ пружена невећинском становништву у албанским општинама, јер они данас имају најмање права. Надам се да ће Заједница српских општина одговорити свим изазовима и допринети стабилности у опстанку и побољшати повртак”, рекао је директор Канцеларије за питања заједница.

Апостолова је констатовала да је Канцеларија за питања заједница била укључена у многе важне процесе и пројекте, као што су верификација диплома и програм стажирања, али и друге важне процесе. Због тога Канцеларија мора да има важну улогу и у наредном мандату, како би живот свих заједнца на Косову био квалитетнији и бољи.

А.Ћ.