Glumci iz Gračanice gostovali u Senti i Vrnjačkoj Banji

Foto: Dom kulture "Gračanica"

Amatersko pozorište „Janićije Popović“ iz Gračanice, sa predstavom „Kući“ Ljudmile Razumovske, u režiji Mihaila Laptoševića, gostovalo je prošlog vikenda  u Senti i Vrnjačkoj Banji, saopšteno je iz Doma kulture u Gračanici.

„Drago nam je što je Amatersko pozorište iz Gračanice gostovalo kod nas, predstava „Kući“ je jako dobra i ozbiljna, bez obzira što je igraju deca“, rekao je upravnik Kamerne scene „Miroslav Antić“ iz Sente, Branislav Unginović.

Ugrinović je podsetio da je gostovanje Amaterskog pozorišta iz Gračanice nastavak saradnje  koja je započela početkom godine kada je pozorište iz Sente, sa jako uspešnom predstavom „Je li bilo kneževe večere“, gostovalo u Gračanici.

Foto: Dom kulture „Gračanica“

Predstava „Kući“ Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ iz Gračanice odigrana je i u Vrnjačkoj Banji, a sav prihod od prodatih karata je uplaćen u humanitarne svrhe za lečenje Katarine Crnoglavac.

Zajednička fotografija, Foto: Dom kulture „Gračanica“

„Mladi glumci iz Gračanice su sa posebnom nadahnutošću i uigranošću izveli ovu tešku i zahtevnu predstavu sa ozbiljnom temom koja muči savremeno društvo“ rekao je posle odgledane predstave glumac Amaterskog pozorišta iz Vrnjačke Banje, Aleksandar Jovanović

Tokom boravka u Senti, mladi glumci su posetili i rodnu kuću pisca Stevana Sremaca.