Акција „гласај и осматрај” и за изборе 11. јуна

Фото: Илустрација

Косовска фондација за отворено друштво (КФОС), у сарадњи са Kолумбус институтом, поново започиње кампању “Гласај и осматрај”. У исто време они позивају грађане да слањем бесплатног СМС-а на број 500 88,  у недељу 11. јуна 2017. године, пријаве сваку уочену нерегуларност током изборног дана.

„КФОС захваљује мобилним оператерима „Ипко”, „Ваља“ и „З Мобиле“ за снажну подршку коју су дале у овој акцији, пружајући своје услуге бесплатно, као и свим другим партнерима који су показали спремност да дају свој допринос кампањи. Посебно захваљујемо компанији ИПКО која је обезбедила развој и имплементацију техничког решења у акцији “Гласај и осматрај!”- наводи се у саопштењу које је КФОС упутио медијима.

Први пут 2013. године, грађани Косова су имали могућност да буду и посматрачи, када су у акцији “Гласај и осматрај”, коју је покренуо КФОС, послали близу 12.000 СМС порука у којима су пријављивали евентуалне нерегуларности изборног процеса, док је на изборима 2014. број пристиглих СМС порука достигао број од 15.000.

„Укључивање грађана у процес надзора је од виталног значаја и гаранција да би се постигли наjвиши демократски стандарди у изборном процесу“ – закључује се на крају саопштења Косовске фондације за отворено друштво.

 

Save

Save