Нова опрема за болницу у Лапљем Селу

Нова опрема за болницу у Лапљем Селу

Одељење здравства и социјалне заштите Општине Грачаница обезбедило је медицинске апарате и материјал за болницу и службу за хитне интервенције у Лапљем Селу.

Технику новије генерације, која ће олакшати рад са пацијентима, допремили су данас директор Одељења здравства општине Грачаница, Александар Поповић и директор Регионалне болнице Небојша Миловановић.

„Још једна од многих акција помоћи и сарадње Одељења здравства и здравствених установа локалне самоуправе огледа се у међусобном поверењу. Та сарадња биће настављена и у будућности, те ће увек бити у служби пацијената. Подршка Општине Грачаница коју несебично пружа свим својим грађанима огледаће се кроз решавање проблема са којима се суочавамо. Данашње допремање апарата и материјала биће од великог значаја за ове установе“, нагласио је Поповић.

Болници у Лапљем Селу дати су на коришћење ултразвучни колор-доплер, пацијент монитор, спирометар, холтери за тензију и ЕКГ, инфузиони раствори и инфузиони системи, лекови, док су за Хитну помоћ обезбеђени комплетно опремљени ранчеви за теренски рад, аспиратор, респиратор и ЕКГ апарат.

„У данашње време када је технологија напредовала, незамисливо је да једна болница не поседује најсавременију опрему. Новим апаратима и материјалом које добијамо од локалне самоуправе, нама лекарима је олакшан рад и пружена могућност да помогнемо свим пацијентима који затраже нашу помоћ. Свака донација и свака помоћ нашој болници је добродошла и много нам значи, те се овом приликом захваљујем представницима здравства Општине Грачаница на несебичној помоћи коју нам пружају“, рекла је др Љиљана Смиљић начелник интерне клинике у Лапљем Селу, а преноси Информативна служба Општине Грачаница.

А.Ћ.