Бранимир Стојановић: Избори показали да грађани верују у Српску листу

Фото ГрачаницаОнлајн: Бранимир Стојановић

После завршених ванредних парламентарних избора на Косову, у Грачаници, у два изборна штаба, који се налазе у непосредној близини, различито расположење. У штабу Српске листе, весело и распевано, испред страначких просторија неколико десетина присталица који скандирају „Српска, Српска“, док је у штабу Самосталне либералне странке, мирно и без еуфорије.

У име Српске листе, симпатизерима и новинарима се обратио кандидат за посланика и заменик премијера одлазеће Владе Косова, Бранимир Стојановић, прогласивши победу Српске листе и захваливши се гласачима, а пре свега активистима, који су, како је рекао, изнели највећи терет у предизборној кампањи.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

„Према нашим првим информацијама, Српска листа је освојила око 65% гласова. Још је рано да се говори о мандатима, али за нас лично је било важно да у својим срединама где живимо, направимо резултат којим ћемо показати да ова средина жели да нас делегира. Потребно је да се саберу сви резултати како бисмо сазнали ко је постао посланик. Оно што је важно, јесте да је Српска листа направила фантастичан резултат, да људи верују у Српску листу и у политику коју водимо заједно са Владом Србије“, рекао је Стојановић, нагласивши да ће коначе резултате саопштити Централна изборна комисија Косова.

Анђелка Ћуп