Кербер: Рокенрол за све генерације

Фото ГрачаницаОнлајн: Кербер

Звуци доброг рокенрола одзвањали су вечерас Грачаницом. На платоу испред Дома културе, млади и стари певали су и играли заједно са рок групом Кербер из Ниша.

“Сеобе”, “Ратне игре”, “Сањам”, ређали су се хитови које је публика испраћала вриском и громогласним аплаузом.

Пре концерта, певач групе Кербер, Горан Шепа, познатији по надимку Гале, рекао је новинарима да су чланови Кербера срећни ако могу барем једно вече да помогну да људи на Косову забораве муке и свакодневне недаће којима су изложени.

“Дошли смо да свирамо рокенрол који нема границе и нико не може поставити границе рокенролу, ни мој православац, ни муслиман, ни католик. Рокенрол је слобода и никада неће нестати”, рекао је Гале.

This slideshow requires JavaScript.

Кербер је југословенска и српска хард рок група, основана у Нишу 1981 године. Назив групе је име бића из грчке митологије, троглавог пса са змијским репом који чува улаз у подземни свет. Ова симболика биће током свих наредних година саставни део имиџа групе и то исказана, пре свега, кроз називе албума, као и кроз већину песама њиховог музичког опуса.

Прве концерте група је одржала у нишким клубовима, а често је била и предгрупа групе Галија. Први албум „Небо је мало за све”, Кербер је снимио половином 1982. године.

Концерт групе Кербер, организовао је Дом културе Грачаница.

Анђелка Ћуп