Kerber: Rokenrol za sve generacije

Foto GračanicaOnlajn: Kerber

Zvuci dobrog rokenrola odzvanjali su večeras Gračanicom. Na platou ispred Doma kulture, mladi i stari pevali su i igrali zajedno sa rok grupom Kerber iz Niša.

“Seobe”, “Ratne igre”, “Sanjam”, ređali su se hitovi koje je publika ispraćala vriskom i gromoglasnim aplauzom.

Pre koncerta, pevač grupe Kerber, Goran Šepa, poznatiji po nadimku Gale, rekao je novinarima da su članovi Kerbera srećni ako mogu barem jedno veče da pomognu da ljudi na Kosovu zaborave muke i svakodnevne nedaće kojima su izloženi.

“Došli smo da sviramo rokenrol koji nema granice i niko ne može postaviti granice rokenrolu, ni moj pravoslavac, ni musliman, ni katolik. Rokenrol je sloboda i nikada neće nestati”, rekao je Gale.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Kerber je jugoslovenska i srpska hard rok grupa, osnovana u Nišu 1981 godine. Naziv grupe je ime bića iz grčke mitologije, troglavog psa sa zmijskim repom koji čuva ulaz u podzemni svet. Ova simbolika biće tokom svih narednih godina sastavni deo imidža grupe i to iskazana, pre svega, kroz nazive albuma, kao i kroz većinu pesama njihovog muzičkog opusa.

Prve koncerte grupa je održala u niškim klubovima, a često je bila i predgrupa grupe Galija. Prvi album „Nebo je malo za sve”, Kerber je snimio polovinom 1982. godine.

Koncert grupe Kerber, organizovao je Dom kulture Gračanica.

Anđelka Ćup