Danas počinje „SHIELD“ festival u Gračanici

Foto: Plakat (TOG)

Međunarodni festival srednjovekovnih veština i zanata SHIELD,  biće otvoren večeras u 20 časova i trajaće do nedelje, 25. juna, saopštila je Turistička organizacija Gračanice (TOG) u čijoj se organizaciji ova manifestacija i održava drugu godinu za redom.

Festival se ove godine održava u dvorištu Osnovne škole „Kralj Milutin“ u Gračanici.  Turistička organizacija i udruženja za očuvanje srednjovekovnih veština i zanata „Red Zmaja“ iz Gračanice i „Beli Orlovi“ iz Beograda stoje iza kompletne organizacije ove manifestacije na kojoj se osim viteških turnira za posetioce organizuju radionice streličarstva, starih zanata i drugi programi.

Poslednje pripreme pred večerašnje otvaranje SHIELD festivala, Foto: TOG

Defileom vitezova i učesnika festiva, rutom koja vodi od manastira Gračacica do mesta održavanja turnira i ove godine će otpočeti SHIELD festival. Osim takmičnja u srednjovekovnim borilačkim veštinama program festivala predviđa i prateće aktivnosti: radionice, koncert srednjovekovne muzike, interaktivne radionice srednjovekovnih zanata i program za decu.

Foto: TOG

U dvorištu OŠ „Kralj Milutin“ se obavljaju poslednje pripreme pred večerašnje otvaranje festivala SHIELD. Postavljaju se tezge na delu izložbenog prostora i montira arena na kojoj će se odvijati viteški turnir.

Program Festivala. Foto: TOG

Opština Gračanica, Mađarska ambasada u Prištini, Hotel Gračanica, Dom kulture i Osnovna škola „Kralj Milutin“ u Gračanici pomogli su održavanje Međunarodnog festivala srednjovekovnih veština i zanata, saopštila je Turistička organizacija Gračanice.

I.M.