Ђурић Куртију: Косово и Метохија је покрајина Србије

Фото ГрачаницаОнлајн: Марко Ђурић

После изјаве Аљбина Куртија, кандидата за премијера Косова испред покрета Самоопредељење, да ће и из опозиције и са власти радити на уједињењу Косова и Албаније, саопштењем се огласио и Марко Ђурић, директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

„Лидеру радикалног албанског покрета „Самоопредељење“ и кандидату за покрајинског премијера Косова и Метохије, Аљбину Куртију никада се неће остварити сан да види нашу јужну покрајину у саставу иједне друге државе осим Србије. Гарант неостваривости тог сна је читав српски народ, јер Косово и Метохија је покрајина Србије“, поручио је Ђурић.

Марко Ђурић је истакао да је Куртијева изјава неодговорна и да ће промене граница на Балкану сигурно изазвати нестабилност и сукоб.

„Уколико Курти заиста мисли оно што предлаже, онда је он неко ко не може бити разумна алтернатива такозваној „ратној коалицији“ на Косову и Метохији, јер онај ко најављује да ће се залагати за припајање јужне српске покрајине другој држави, јесте отворени промотер сукоба“, закључио је Ђурић, нагласивши да ће Влада Србије наставити да подржава Српску листу у настојањима да се, како је рекао, на Косову и Метохији очува мир и успостави истинска демократија, упркос чињеници да је са албанске стране на Косову све мање оних који би се уопште могли квалификовати за разговор о таквој визији будућности.

Анђелка Ћуп