Миљана Ракић, најлепша Косовка девојка

Фото ГрачаницаОнлајн: Избор за најлепшу Косовку девојку

У препуној порти манстира Грачаница, за најлепшу Косовку девојку, за 2017. годину, проглашена је Миљана Ракић из Прилужја. Прва пратиља је Миљана Сојевић из Липљана, а друга Милена Петровић из Велике Хоче.

Културно уметничка друштва „Симонида“ и „Венац“ из Грачанице, „Свети Сава“ из Тетова и „Абрашевић“ из Прилужја, игром и песмом су подсетили на српску историју, традицију и културу. Сава Здравковић из Грачанице, виртуозно је одсвирао Ненадово коло, а својим анђеоским гласовима, манифестацију су увеличале вокалне солисткиње, Јефимија Ђиновић из Ђаковице и Анастасија Стевић из Грачанице. Посебан печат музичком делу манифестације за избор најлепше Косовке девојке, дао је вокални ансамбл “Константин” сплетом етно и поп песама.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Председница Авеније пословних жена из Лапљег Села, Гордана Ђорић, доделила је награде за најлепше ручне радове. Најлепши вез је ове године извезла Александра Сталетовић из Штрпца, за најлепши хеклани рад, награђена је Весна Миладинович из Доње Брнњице, а најлепшу тканицу ове године је израдила Јоргованка Стојковић из Кусца.

Традиционалну 25. манифестацију „Избор најлепше Косовске девојке“, организовао је Дом културе у Грачаници, уз подршку Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, општине Грачаница, Скупштине града Приштина и прредузећа и синдиката „Копови – Обилић“.

Анђелка Ћуп