Марко Ђурић: Подршка Србима на Косову без условљавања

Фото ГрачаницаОнлајн: Марко Ђурић

Србија ће наставити да подржава Србе на Косову и Метохији, као и њихове представнике у косовским институцијама, без условлјавања, поручио је Марко Ђурић из Грачанице.

Из Грачанице, где је данас присуствовао Светој архијерејској литургији, директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић, захвалио се Епархији рашко – призренској која стиже до најзабаченијих делова Косова у којима живе Срби и која је својом надом, истарјношћу и упорношћу сачувала српски народ на Косову. Не желевши да на Видовдан говори о политици, Ђурић је поручио да ће држава Србија наставити да српском народу и њиховим представницима на Косову пружа пуну подршку.

„Подршку Србима на Косову и Метохији и њиховим представницима никада и ничим нећемо условљавати. Саборно и братски ћемо наставити да се боримо за српске интересе“, рекао је Ђурић, нагласивши да најбољи начин да Срби остану окупљени, јесте да негују свој идентитет, обичаје, културу и духовност.

Марко Ђурић је обећао да ће радити у интересу српског народа и да ће се борити за српске интересе на Косову, било где и било шта да буде радио у будућности.

Анђелка Ћуп