С. Симић: Лако може да се деси да Српска листа не прихвати резултате избора на Косову

Фото ГрачаницаОнлајн: Славко Симић

Председник Српске листе Славко Симић, изјавио је за Бету да лако може да се деси да Српска листа не прихвати резултате избора на Косову, јер у резултате није уврштено преко хиљаду такозваних условних гласова.

Уколико се не прихвати жалба Српске листе на резулатате ванредних парламентарних избора, одржаних 11. јуна на Косову, може се десити да овај политички субјекат изборе сматра нерегуларним, рекао је председник Српске листе, Славко Симић.

Симић је рекао за Агенцију Бета да ни гласови кандидата које су обрадили чланови бирачких одбора и општинских изборних комисија, „нису уписани, нити регистровани у центру за пребројавањер гласова у Косову Пољу“.

„Ако Панел за жалбе не уважи наше жалбе које ћемо у петак упутити ЦИК-у, онда лако може да се деси да Српска листа не прихвати овај изборни процес који је очигледно био репресиван за Српску листу и наше гласачко тело од самог почетна изборног процеса“, рекао је Симић.

Од двадесет кандидата Српске листе за посланике Скупштине Косова, гласове су према извештају Централне изборне комисије освојили: Саша Милосављевић, Јасмина Живковић, Јелена Бонтић, Зоран Мојсиловић, Миљана Николић, Верица Ћеранић, Срђан Митровић, Игор Симић и Бранимир Стојановић.

Извор: Бета

Анђелка Ћуп