Мисије ОЕБС-а на Косову и у Србији покренуле ,,Караван дијалога”

Фото ГрачаницаОнлајн: Мисије ОЕБС-а на Косову

Уз подршку Мисија ОЕБС-а на Косову и у Србији, од 7. До 14. јула ове године, биће одржано више догађаја у склопу ,, Каравана дијалога“.

,,Караван дијалога” организује мрежа алумнисткиња Академије дијалога за младе жене, део је иницијативе ,,Следите нас” која се спроводи уз подршку ОЕБС-а, а циљна група су млади.

Караван ће са члановима/ицама иницијативе обићи различите градове и учествовати на радионицама, дебатама, и представиће изложбу фотографија о улози жена у друштву.

,,Наш циљ је оснаживање жена у обема заједницама. Не може бити одрживог дијалога о било којој теми без укључивања свих сегмената друштва, а жене су његов значајан део. Жене могу и треба да доприносе, где год могу, “ рекао је амбасадор Јан Брату, шеф Мисије ОЕБС-а на Косову, док је његов колега Андреа Орицио, шеф Мисије ОЕБС-а у Србији, поручио:

,,Централна порука “Каравана дијалога” јесте да нагласи значај непосредне комуникације између младих и да покаже да млади из Београда и Приштине имају много више заједничког него што мисле.”

Две мисије покренуле су иницијативу ,,Следите нас”, која окупља истакнуте жене из Београда и Приштине, ангажоване у политици, академској заједници, цивилном друштву и медијима у 2012. години, и након тога. Академија дијалога за младе жене, годишњи програм обуке младих активиста/активисткиња из оба друштва који је одржан у Аустрији, директан је резултат ове Иницијативе.

Током “Каравана дијалога”, активисти и активисткиње ће обићи: Београд, Нови Сад, Шабац, Панчево, Бујановац, Прешево, Партеш, Гјилане, Пећ и Приштину.

Анђелка Ћуп