Канцелираја за КиМ: Пресуда групи радника Јавног предузећа“Национални парк Шар планина“, доказ зулумћарског односа према српском народу

„Срамотно изрицање пресуде групи радника Јавног предузећа „Национални парк Шар планина“, још један је доказ зулумћарског односа привремених институција самоуправе на Косову и Метохији према српском народу и јасно је да за циљ има застрашивање грађана покрајине лојалних Републици Србији“, каже се у саопштењу Канцеларије Владе Србије за КиМ.

Казне изречене од стране Основног суда у Урошевцу, за Канцеларију за КиМ су понижавајуће и бесмислене.

„Срби на Косову и Метохији не пристају на овакву страховладу и насилничко гажење њиховог достојанства. Уколико албанска политичка елита на Косову и Метохији жели да Срби буду конструктиван политички чинилац, са оваквом праксом се сместа мора престати. Основни суд у Урошевцу је данас одржао показну вежбу како правосуђе у једном друштву које претендује да се назове демократским не сме и не може да функционише“, закључује се у саопштењу.

Подсећамо, шесторо радника Ј.П. “Национални парк Шар планина” српске националности осуђени су пред Основним судом у Урошевцу на услове казне затвора и наложено им је да плате 150.000 евра одштете Косову због кривичног дела пустошења шума.

Овом јвном предузећу, које је сматрано илегалном српском организацијом, одузета је имовина, а против шесторо радника је покренут судски поступак.

Анђелка Ћуп