Општина Грачаница оснива Јавно комунално предузеће

Фото ГрачаницаОнлајн: Општина Грачаница

Општина Грачаница ускоро ће формирати сопствено Јавно комунално предузеће. То је одлучено на 149-ој редовној седници Владе Косова.

Директор за економски развој општине Грачаница Александар Михајловић је коментаришући одлуку Владе Косова, да Општина Грачаница коначно формира Јавно комуално предузеће под називом „Екологија“, истакао да су након пар година успели напори локалне самоуправе да се формира једна од најпотребнијих служби.

„Процес је први пут започет у новембру 2014. године, у децембру 2016. године извршена је допуна захтева у смислу измене назива будућег предузећа и прихваћен је назив „Екологија“. На јучерашњој седници Владе Косова једногласно је усвојена одлука да се прихвати захтев општине Грачаница за оснивање локалног Јавног комуналног предузећа“, казао је Михајловић за сајт општине Грачаница.

Он је истакао да ће са формирањем комуналног предузећа општина Грачаница обезбедити нова радна места и побољшати комуналне услуге.

„Општина Грачаница је једна од малобројних општина на Косову која је успешно окончала процес добијања сагласности за оснивање оваквог предузећа од стране Владе. Поред упошљавања већег броја незапослених лица ово предузеће допринеће побољшању комуналних услуга и по први пут ће пружати услуге које до сада нису постојале“, додаје Михајловић.

Будуће Јавно комунално предузеће у оквиру својих делатности обављаће: редовно скупљање и одвожење смећа, идентификовати и уклањати дивље депоније, одржавати локалне канализационе мреже, локалне путеве, јавне површине и јавну расвету, пружаће погребне и димничарске услуге, организовати и одржавати пијацу и друго.

А.Ћ.