Opština Gračanica osniva Javno komunalno preduzeće

Foto GračanicaOnlajn: Opština Gračanica

Opština Gračanica uskoro će formirati sopstveno Javno komunalno preduzeće. To je odlučeno na 149-oj redovnoj sednici Vlade Kosova.

Direktor za ekonomski razvoj opštine Gračanica Aleksandar Mihajlović je komentarišući odluku Vlade Kosova, da Opština Gračanica konačno formira Javno komualno preduzeće pod nazivom „Ekologija“, istakao da su nakon par godina uspeli napori lokalne samouprave da se formira jedna od najpotrebnijih službi.

„Proces je prvi put započet u novembru 2014. godine, u decembru 2016. godine izvršena je dopuna zahteva u smislu izmene naziva budućeg preduzeća i prihvaćen je naziv „Ekologija“. Na jučerašnjoj sednici Vlade Kosova jednoglasno je usvojena odluka da se prihvati zahtev opštine Gračanica za osnivanje lokalnog Javnog komunalnog preduzeća“, kazao je Mihajlović za sajt opštine Gračanica.

On je istakao da će sa formiranjem komunalnog preduzeća opština Gračanica obezbediti nova radna mesta i poboljšati komunalne usluge.

„Opština Gračanica je jedna od malobrojnih opština na Kosovu koja je uspešno okončala proces dobijanja saglasnosti za osnivanje ovakvog preduzeća od strane Vlade. Pored upošljavanja većeg broja nezaposlenih lica ovo preduzeće doprineće poboljšanju komunalnih usluga i po prvi put će pružati usluge koje do sada nisu postojale“, dodaje Mihajlović.

Buduće Javno komunalno preduzeće u okviru svojih delatnosti obavljaće: redovno skupljanje i odvoženje smeća, identifikovati i uklanjati divlje deponije, održavati lokalne kanalizacione mreže, lokalne puteve, javne površine i javnu rasvetu, pružaće pogrebne i dimničarske usluge, organizovati i održavati pijacu i drugo.

A.Ć.