Teodora Ivanović iz Gračanice nagrađena za ulogu Žane na festivalu u Prokuplju

Amatersko pozorište „Janićije Popović“ iz Gračanice izvelo je predstavu „Kući“ u sklopu pozorišnog festivala „Beskraj 10 kvadrata“ koji se održava u dvorištu Gimnazije u Prokuplju. Za najbolju glumicu, šeste večeri festivala, stručni žiri je proglasio Teodoru Ivanović koja u predstavi igra Žanu.

„Za­do­vo­ljan sam ka­ko su vaši mladi glum­ci od­i­gra­li ovu tešku i zahtevnu predstavu. Sudeći pre­ma apla­u­zi­ma publi­ke mislm da su pre­po­zna­li te­mu koja muči savremeno društvo,“ rekao je Zoran Cvetković umetnički direktor festivala.

„Predstava „Kući“ je jako dobra i ozbiljna bez obzira što je igraju deca“, kaže Miroljub Mirović – Facir, upravnik Varoškog pozoriša „Histrion“ iz Prokuplja. On napominje da je pre početka predstave bio u dilemi da li će deca na pravi način moći da iznesu predstavu.

“Posle odgledane predstave smatram da su u tome uspeli i da su ušli u suštinu samog teksta“, rekao je Mirović.

Deo iz predstave „Kući“, Foto: Dom kulture Gračanica

Festival „Beskraj 10 kvadrata“ je takmičarskog karaktera. Pored profesionalnog žirija koji čine Dragana Jovičić Jović, Dragoslav Krivokapić i Slađana Drašković, takmičarske predstave ocenjuje i tajni žiri iz senke, koji je u publici.

Odlazak predstave „Kući“ na festival „Beskraj 10 kvadrata“ pomogla je Opština Gračanica.