„Традиција нас је одржала“ и ове године за Света Петку у Лапљем Селу

Фото: Архива

Манифестација „Златне руке косовке девојке“ у оквиру програма „Традиција нас је очувала“ биће организована и ове године осмог августа у Лапљем Селу. Ово је за портал ГрачаницаОналјн потврдила Гордана Ђорић испред Удружења пословних жена „Авенија“ које, на дан сеоске славе Свете Петке, организује овај догађај. Идеја организатора је да манифестација окупи чуваре народне традиције. Свечано отварање целодневног програма „Златне руке косовке девојке“ биће у уторак осмог августа у 12 часова.

На штандовима у дворишту испред Дома културе у Лапљем Селу биће изложена традицонална јела, ручни радови и рукотворине, док су за игру и песму задужена овдашња културно уметничка друштва, народни и етно певачи.

Специјални гост прогрма биће вокални солиста Снежана Ђердан позната по извођењу традиционалних и народиних песама.

„Снежана Ђердан ће наступити у оквиру целодневног културно уметничког програма са нашим  фолклорним друштвима, младим певачким надама, а у оквиру истог биће организована ревија најновијих модела које су израдиле жене из „Авеније“ – каже Годрана Ђорић, председница  Удружење пословних жена „Авенија из Лапљег Села.

Гордана Ђорић, Фото (архива)

Поред чланова Дечијег ансамбла „Венац“ из Лапљег Села и Доње Гуштерице у програму ће учествовати КУД „Абрашевић“ из Штрпца и КУД „Младост“ из Готовише. Специјални гости програма биће и чланови Етно-уметничког клуба „Черењски“ који ће представити игру, песму али и национална јела из Рашке области.

„Поред чланова Етно-уметичког клуба „Черењски“ из Рашке, долазе нам гости из Куршумлије, Крушевца, наше северне покрајине Војводине, као и из Битоља и Скопља, што нас посебно радује, каже Ђорићева и додаје:

„Потрудићемо се да будемо добри домаћини, јер поред другарске вечери за наше госте организјемо и обилазак манастира: Грачанице, Високих Дечана и Пећке Патријаршије“, истиче председница Удружења жена „Авенија“.

Организацију програма „Традиција нас је одржала“ и манифестације „Златне руке Косовке девојке“ помогли су директор Канцеларије за заједнице Иван Томић, Општина Грачаница, Туристичка организација Грачанице, Дом културе у Грачаници, ОШ Миладин Митић из Лапљег Села и Хотел „Константин“.

Иван Миљковић