„Ljupka budućnost teatra“ u rukama mladih glumaca iz Gračanice

Na ovogodišnjem pozorišnom festivalu u Prokuplju „Beskraj 10 kvadrata“ Amatersko pozorište „Janićije Popović“ iz Gračanice je odlukom sturčnog žirija, za predstavu „Kući“, nagrađeno kao najperspektivniji ansambl nagradom „Za ljupku budućnost teatra“, saopšteno je iz Doma kulture u Gračanici.

„Ime ove nagrade govori sve. Ovo je posebno važno za decu Gračanice i decu Kosova i Metohije, jer su oni koji su odlučivali o nagradi prepoznali talenat i podržavaju njegovu realizaciju u budućnosti“ – rekao je reditelj predstave Mihailo Laptošević.

Glumački ansambl iz Gračanice bio je najmlađi na trećem festivalu koji je u 11 dana okupio pozorišne ansamble iz Srbije, Republike Srpske i Makedonije.

Pobednik ovogodišnjeg festivala „Beskraj 10 kvadrata“ je amatersko pozorište iz Gornjeg Milanovca sa predstavom „Doktor Šuster“ . Ujedno je ova predstava ocenjena kao najbolja i od strane žirija u senci. Druga nagrada pripala je predstavi „Probudi se Kato“ amaterskog pozorišta „Teatar 13“ iz blaca, a treću nagradu ponela je predstava „Evropejci“ pozorišnog ansambla iz Makedonije.

I.M.