Srpska lista: Nema odluke o bilo kakvim koalicijama

Srpski politički predstavnici nisu doneli odluku o stupanju u bilo kakve kolalicije na KiM, saopštila je danas Srpska, kako se naglašava, u cilju daljeg i zlonamernog stvaranje konfuzije u javnosti.

“Srpska lista podržava formiranje institucija na Kosovu i Metohiji u skladu sa voljom građana izraženom na izborima, očekujući da politički akteri što pre stupe u dijalog o formiranju nove parlamentarne većine, u kojima je naša stranka spremna da učestvuje kako bi predstavila
očekivanja i zahteve srpskog naroda”, pojašnjava se u tekstu saopštenja.

Dodaje se da Srpska lista neće ni na koji način koristiti trenutni odnos snaga u albanskom političkom korpusu, kako bi doprinela destabilizaciji prilika, već će učiniti sve u svojoj moći da trenutna politička kriza bude prevaziđena.

“Naši sunarodnici su nas birali kako bismo se na odgovoran način i bez ikakvih trulih kompromisa borili za interese Srba i drugih građana Srbije na Kosovu i Metohiji i to ćemo i činiti”, navodi se u tekstu saopštenja.

Srpska lista napominje da će odnos prema pojedinim albanskim strankama u predstojećem periodu zavisiti isključivo od toga da li će one pokazati razumevanja za probleme i htenja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

„Naši zahtevi su jasni i iza njih su ubedljivom većinom stali naši sunarodnici na poslednjim izborima“, zaključuje se na kraju saopštenja Srpske liste koje je poptisao njen predsednik Goran Rakić.