Đurić: Srpska lista projekat od nacionalnog značaja

Marko Đurić i Srpska lista

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas u Beogradu sa predstavnicima deset opština sa srpskom većinom na KiM o predstojećim lokalnim izborima u pokrajini, kako piše u saopštenju Informativne službe Kancelarije za KiM i važnosti da Srpska lista na njima potvrdi i učvrsti političko jedinstvo srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Đurić je na sastanku sa gradonačelnicima opština sa srpskom većinom rekao da je ključno da Srpska lista na lokalne izbore 22. oktobra izađe sa najboljim kandidatima koji će moći da okupe narod i ostvare preko potrebno političko jedinstvo i koji će građanima ponuditi konkretan i opipljiv program.

„Srpska lista, kao strateški politički projekat od nacionalnog značaja za Srbiju i srpski narod na Kosovu i Metohiji, mora da bude u stanju da na najbolji mogući način artikuliše volju Srba u južnoj pokrajini, zaštiti njihove interese i kao instrument države Srbije ostvari što veći uticaj i sačuva institucionalne veze sa Srbijom“, istakao je direktor Kancelarije za KiM.

Prema Đurićevim rečima, država Srbija će nastaviti da podržava političko organizovanje Srba na Kosovu i Metohiji i nastojanje srpskih predstavnika da uzmu što je moguće više udela u institucijama i svim oblastima društvenog života, jer je to ono što nama pripada i nešto od čega zavisi naš opstanak na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srpske liste i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić pozvao je sve građane Srbije sa prostora Kosova i Metohije, kako je rekao, na jedinstvo i zajedničku borbu.

„Srpska lista je stranka koja, u saradnji i uz podršku Beograda, pod jedan barjak okuplja sve Srbe kojima je Srbija u srcu i kojima je interes i bolji život našeg naroda u pokrajini na prvom mestu, i zato nikada neće sarađivati sa onima kojima je lični interes ispred nacionalnog“, rekao je Rakić.

Rakić je poručio da će Srpska lista imati najbolje kandidate za gradonačelnike i odbornike u svih deset opština sa većinskim srpskim stanovništvom, ali i kandidate za odbornike u opštinama gde Srbi nisu većina.

A.Ć.