Полупани прозори на школи у Рабовцу

Фото: Илустрација

Непознати починиоцу су полупали стакала на четири прозора школе „Браћа Аксић“ у Рабовцу код Липљана, сазнаје РТВ КИМ. Вандалство је пријављенo косовској полицији, а директор матичне школе „Браћа Аксић“ из Липљана, Братислав Ђедовић напомиње да је ово само још један у низу инцидената и напада, али да неће утицати на почетак школске године.

„Поломљена су стакла на једној учионици, оно што није остало поломљено од претходног инцидента и од претходног напада на ову школу. Ово је постало симптоматично и учестали су ти напади на тај школски објекат, који не знам коме смета, али очигледно је да некоме смета“ – рекао је Ђедовић за РТВ КИМ.

Ово је други случај вандализма у истуреном одељењу основне школе ‘’Браћа Аксић“ у Рабовцу за непуних месец дана. У школи се одвија паралелна настава на српском и албанском језику. После подметања пожара у делу школе којим се користе српски ђаци, сада су полупани прозори на једној од учионица.

И мештани и директор матичне школе из Липљана забринути су за даљу безбедност петнаесторо деце који наставу на српском јехзику похађају у Рабовцу.