Polupani prozori na školi u Rabovcu

Foto: Ilustracija

Nepoznati počiniocu su polupali stakala na četiri prozora škole „Braća Aksić“ u Rabovcu kod Lipljana, saznaje RTV KIM. Vandalstvo je prijavljeno kosovskoj policiji, a direktor matične škole „Braća Aksić“ iz Lipljana, Bratislav Đedović napominje da je ovo samo još jedan u nizu incidenata i napada, ali da neće uticati na početak školske godine.

„Polomljena su stakla na jednoj učionici, ono što nije ostalo polomljeno od prethodnog incidenta i od prethodnog napada na ovu školu. Ovo je postalo simptomatično i učestali su ti napadi na taj školski objekat, koji ne znam kome smeta, ali očigledno je da nekome smeta“ – rekao je Đedović za RTV KIM.

Ovo je drugi slučaj vandalizma u isturenom odeljenju osnovne škole ‘’Braća Aksić“ u Rabovcu za nepunih mesec dana. U školi se odvija paralelna nastava na srpskom i albanskom jeziku. Posle podmetanja požara u delu škole kojim se koriste srpski đaci, sada su polupani prozori na jednoj od učionica.

I meštani i direktor matične škole iz Lipljana zabrinuti su za dalju bezbednost petnaestoro dece koji nastavu na srpskom jehziku pohađaju u Rabovcu.