„Škola filmske magije“, tradiconalno treći put pred kraj avgusta

Foto: Plakat

Dom kulture Gračanica u saradnji sa „GARGANTUAFILMS“ iz Beograda organizuju „Školu filmske magije 3“ u Gračanici, saopšteno je iz ove ustnaove za kulturu. Predviđeno je da ovogodišnja “Škola filmske magije“ traje od 24. do 30. avgusta, a svi zainteresovani polaznici mogu se prijaviti je od 14. do 23.ovog meseca u prostorijama Doma kulture.

“Škola filmske magije” je zamišljena kao sedmodnevna edukativna spona mladih i najsugestivnije umetnosti danas – filma. Tokom trajanja radionice biće obuhvaćene sve oblasti stvaralaštva na filmu (od scenarija, režije, kamere do montaže), gde će se učesnici tokom same škole imati priliku da učestvuju u snimanju kratkog filma.
Predavači su ugledni i ostvareni stvaraoci i autori koji svoja iskustva, znanja i veštine žele da prenesu novim generacijama na brz, moderan i elokventan način.

 

U okviru škole biće organizovani sedmodnevni kursevi iz raznih oblasti filmske industrije :
* Filmske režije
* Glume
* Scenarija
* Filmske produkcije
* Kamere
* Montaže
Iako je škola otvorena za sve bez obzira na godine primarnu ciljnu grupu čine srednjoškolci. To je uzrast koji je najotvoreniji za nova saznanja i to je doba kada se formiraju stavovi i mišljenja o “lepom”. Stoga, osim osnovne edukacije naša škola usmerena je i na fomiranje stavova i karaktera mladih, kao i njihove odnose prema pravim vrednostima.

Prošlogodišnja „Škole filmske magije“, učesnici i predavači, Foto (arihiva) GračanicaOnlajn

Poktovitelji: Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Ministarstvo kulture i informirasanja Vlade republike Srbije i Kancelarija za pitanja Zajednica.