„Школа филмске магије“, традицонално трећи пут пред крај августа

Фото: Плакат

Дом културе Грачаница у сарадњи са „GARGANTUAFILMS“ из Београда организују „Школу филмске магије 3“ у Грачаници, саопштено је из ове устнаове за културу. Предвиђено је да овогодишња “Школа филмске магије“ траје од 24. до 30. августа, а сви заинтересовани полазници могу се пријавити је од 14. до 23.овог месеца у просторијама Дома културе.

“Школа филмске магије” је замишљена као седмодневна едукативна спона младих и најсугестивније уметности данас – филма. Током трајања радионице биће обухваћене све области стваралаштва на филму (од сценарија, режије, камере до монтаже), где ће се учесници током саме школе имати прилику да учествују у снимању кратког филма.
Предавачи су угледни и остварени ствараоци и аутори који своја искуства, знања и вештине желе да пренесу новим генерацијама на брз, модеран и елоквентан начин.

 

У оквиру школе биће организовани седмодневни курсеви из разних области филмске индустрије :
* Филмске режије
* Глуме
* Сценарија
* Филмске продукције
* Камере
* Монтаже
Иако је школа отворена за све без обзира на године примарну циљну групу чине средњошколци. То је узраст који је најотворенији за нова сазнања и то је доба када се формирају ставови и мишљења о “лепом”. Стога, осим основне едукације наша школа усмерена је и на фомирање ставова и карактера младих, као и њихове односе према правим вредностима.

Прошлогодишња „Школе филмске магије“, учесници и предавачи, Фото (арихива) ГрачаницаОнлајн

Поктовитељи: Канцеларија за Косово и Метохију, Министарство културе и информирасања Владе републике Србије и Канцеларија за питања Заједница.