Горан Ракић и Оливер Ивановић у трци за градоначелника Северне Митровице

Фото ГрачаницаОнлајн: Избори 2017

Председник Српске листе Горан Ракић са сарадницима, предао је Централној изборној комисији у Приштини листу кандидата за градоначелнике и одборнике за предстојеће локалне изборе на Косову, које је косовски председник Хашим Тачи расписао за 22 октобар. Непосредно пре Српске листе, листу кандидата предала је и ГИ СДП, Оливера Ивановића.

По речима Горана Ракића, Српска листа је предала листу са именима кандидата за градоначелнике у десет већински српских општина, као и листе за одборнике у ових десет, али и у још једанаест општина у којима Срби нису у већини.

Са друге стране, ГИ СДП Оливера Ивановића ће самостално наступати у општинама Северна Митровица и Лепосавић, док ће у општини Звечан бити у коалицији са ГИ „Заједно за Звечан“, чији је лидер Драгиша Миловић кандидат за градоначелника те општине.

У општинама Исток и Србица, ГИ СДП ће такође имати кандидате за одборнике, рекаоје за РТВ Ким Оливер Ивановић.

Иначе, свих десет општина са српском већином у локалним скупштинама имају по 19 доборника.


Фото ГрачаницаОнлајн: Српска листа
Кандидати Српске листе за градоначелнике

Поред Горана Ракића, актуелног градоначелника који је на листи кандидата Српске за градоначелника општине Северна Митровица, ова листа је за градоначелнике у општинама на северу предложила Зорана Тодића за Лепосавић,Вучину Јанковића за Звечан и Стевана Вуловића за општину Зубин Поток. Кандидати за градоначелнике у општинама јужно од Ибра су: Срђан Поповић за Грачаницу, Братислав Николић за Штрпце, Страхиња Спасић за Клокот, Градимир Микић за Ранилуг,Драган Петковић за Пасјане као и Светислав Ивановић за општину Ново Брдо.

Очекује се да ће и Прогресивна демократска странка Ненада Рашића и Самостална либерална странка Слободана Петровића, такође предати листу својих кандиидата за градоначелнике и одборнике.


Анђелка Ћуп