„Škola filmske magije 3“ – Kako se prave reklame

Treća po redu „Škola filmske magije“, koju u saradnji sa producentskom kućom  „Gargantuafilms“ iz Beograda organizjuje Dom kulutre u Gračanici otvorena je danas.

Čast da ovogodišnju školu glume, režije, kamere, scenrarija, montaže i filmske produkcije proglasi otvorenom pripala je mladoj glumici iz Gračanice Neveni Nedeljković.

„Ja sam u školi filmske magije već treći put i ovo je za mene jedno veliko iskustvo koje se ne zaboravlja“, rekla je Nevena na konferenciji za novinare koja je upriličena povodom početka rada „Škole filmske magije 3“.

Radionice će trajati šest dana, a učesnike će, kako je na otvaranju najavio glumac Mihailo Laptošević, čekati „opasan“ posao.

„ Škola se ove godine bavi snimanjem reklama i potrebno je da budemo ozbiljni i revnosni u radu“, rekao je Laptošević.

Škola filmske magije ove godine ima najveći broj učesnika, Foto: GračanicaOnlajn

Nemanja Lazić, zadužen za kurs režije, očekuje timski rad koji će imati dobar rezultat na kraju.

„Reklama je format koji je dinamičniji kraći i zahtevniji i zahteva timski rat, čak i više od filma i u tom smislu su nam zajednička predavanja jako bitna za finalni produkt koji ćemo imati, jednu ili dve reklame“, rekao je Lazić

Za učešće u radionicama ove godine se prijavilo čak devedesetoro polaznika. Kao i prethonih godina za kurseve glume, kamere i montaže vlada najveće interesovanje ovdašnjih osnovaca i srednjoškolaca.

“Škola filmske magije 3“ traje od 24. do 30. avgusta, a njenu organizaciju su podržali: Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Ministarstvo kulture i informirasanja Vlade republike Srbije i Kancelarija za pitanja zajednica.

I.M.