Српска листа: Моментално ослободити Богдана Митровића

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Српска листа

Српска листа најоштрије осуђује хапшење Богдана Митровића, који је са расељенима из Мушутишта био на обележавању храмовне славе у овом селу, уз тврдњу да на тај начин, како пише у саопштењу достављеном медијима, Албанци желе да застраше Србе на Косову и Метохији, али и да одврате од повратка све који су силом протерани са вековних огњишта. Српска листа такође захтева моментално ослобађање Митровића.

„Сваке године смо сведоци како Србе у Мушутишту каменују, линчују и малтретирају, а међународни представници немо посматрају кршење људских и грађанских права. Питамо се да ли су ово европске вредности које ти исти представници успостављају на Косову и Метохији. Српски народ на Косову и Метохији неће бити застрашен оваквим понашањем и наставићемо да се свим политичким и демократским средствима боримо за то да се глас о злоделима над нашим народом чује што даље”, додаје се у саопштењу Српске листе.

У саопштењу се закључује да Српска листа неће дозволити да се над Србима који су преостали да живе на Косову и Метохији спроводи било какво насиље, а да ће у својој борби добити „сву подршку наше државе Србије“.

Анђелка Ћуп