Ђурић: Адвокатима Канцеларије за КиМ забрањена посета Митровићу

Делегацији Канцеларије за Косово и Метохију, у којој су били званичници Канцеларије и адвокати, данас није било омогућено да посети притвореника Богдана Митровића из Мушутиша, који је пре неколико дана ухапшен по лажној оптужници, иако је добијена сва потребна документација за реализовање те посете, саопштила је Кацеларија за КиМ.   

“Нико није толико наиван да поверује да је реч о самовољи обезбеђења затвора у Подујеву“, нагласио је директор Владине канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Ђурић подсећа да су „посете затвореницима дозвољаване и у време владавине најозлоглашенијих диктаторских режима широм света, а привремене власти у Приштини су данас јасно демонстрирале какво друштво желе да створе – а то је друштво у кoјем ће Срби бити жртве апартхејда, правног и сваког другог насиља, навео је он.

„Ако Приштина мисли да ће овакво диктаторско поступање донети ишта добро албанском народу на Косову и Метохији или сепаратистичким амбицијама њихове политичке елите, онда се грдно варају, јер оваква пракса може само довести до ескалације међуетничке мржње и неповерења на Косову и Метохији, од чега корист не могу имати ни један ни други народ“, истакао је шеф канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

„Сведоци смо најбруталније хајке једног институционалног система против недужног човека, чија је једина кривица то што је Србин и што неће да се помири са чињеницом да је организована дружина узурпатора насилно запосела српске куће и имања у општини Србица и бројним другим општинама широм Косова и Метохије“, оценио је Ђурић.

„Упозоравам привремене институције самоуправе у Приштини да ће, уколико не буду поштована елементарна људска права Богдана Митровића, којег је полиција дословно киднаповала приликом посете Мушутишту, у општини Србица, по лажној, бандитски конструисаној оптужници за наводне ратне злочине, бити испитана могућност за утврђивање кривичне одговорности особа које су укључене у његов прогон”, закључује на крају саопштења директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.