Српска листа: Тековине Европске уније се урушавају пред очима њених представника на Косову

Српска листа

Српска листа најоштрије осуђује забрану уласка на Косово министру у Влади Србије Младену Шарчевићу и директору Канцеларије за КиМ Марку Ђурићу, констатацијом да се тековине Европске уније урушавају пред очима њихових представника на Косову и Метохији. Представници Европске уније морају да реагују поводом, како се наводи у саопштењу Српске листе, оваквог нецивилазацијског понашања косовских институција.

„Одлуком да се забрани долазак на Косово и Метохију директору Канцеларије за Косово и Метохију Марку Ђурићу и министру просвете, науке и технолошког развоја Младену Шарчевићу који су требали да посете институције Републике Србије, школе и Универзитет у Косовској Митровици, представници косовских Албанаца су још једном показали међународној јавности колико су лицемерни када говоре да желе унапређење односа са Србима и помирење српског и албанског народа”, додаје се у саопштењу из Канцеларије за сарадњу са медијима Српске листе.

Без обзира на све, Српска листа поручује грађанима „да држава Србија и Српска листа настављају борбу за опстанак и унапређење српских институција на Косову и Метохији и бољи живот Срба. У тој намери нас ништа неће спречити и данашње отварање Студентске поликлинике је добар пример за то“.

А.Ћ.