„Kosovo – momenat u civilizaciji“, premijera u Parizu, pa u Beogradu

Novi dokumentarni film u režiji Borisa Malagurskog „Kosovo – momenat u civilizaciji“  biće premijerno prikazan u Kulturnom centru Srbije u Parizu, u petak 15. septembra u 20 časova.

Nedelju dana posle svetske,  uslediće i srpska premijera, na platou ispred Hrama Svetog Save u Beogradu, 22. septembra u 20 časova, najavio je Malagurski u gostovanju na RTS-u.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić prisustvovaće u Kulturnom centru Republike Srbije u Parizu premijeri dokumentarnog filma „Kosovo – momenat u civilizaciji“, autora Borisa Malagurskog, saopšteno je iz Kancelarije za KiM Vlade Republike Srbije.

Projekcija i promocija ovog filma, čiju je izradu sufinansirala Kancelarija za KiM, ima za cilj da predstavnicima diplomatskog kora u Parizu, posebno ambasadorima drugih zemalja pri Unesku, prikaže srpsku kulturnu baštinu na Kosovu i Metohiji i predstavlja deo šire kampanje naše države protiv prijema tzv. „Kosova“ u UNESKO. Posle projekcije biće održana tribina o srpskoj kulturnoj baštini na KiM, na kojoj će, pored autora filma, govoriti ambasador Republike Srbije pri Unesku Darko Tanasković i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.