Haradinaj proverio, Rikalo čist

Ramuš Haradinaj

Novoizabrani premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, izrazio je zabrinutost zbog eventualne uključunosti novog ministra poljoprivrede Nenada Rikala u zlostavljanje građana naselja Dardanija u Prištini.

„Odmah nakon toga, službenim pisanim putem, zatražio sam od Državnog tužilaštva, Kosovske obaveštajne agencije i Kosovske policije informacije o navodima građana o njegovom učešću u navedenim aktivnostima. Iz odgovora koje sam dobio preko zvaničnih kanala od tri državne institucije, ne postoje dokazi da je Nenad Rikalo učestvovao u takvim aktivnostima”, kaže se u saopštenju dostavljenom medijima iz Haradinajevog kabineta.

Podsećamo da je sekretar Alijanse za novo Kosovo i brat od strica Bedeta Pacolija, Rahim Pacoli, na svom fejsbuk nalogu zatražio Rikalovu smenu i pozvao tužilaštvo da bez obzira na političke funkcije, radi svoj posao. Pojedini mediji koji izveštavaju na albanskom, takođe su pisali da postoje svedoci koji mogu potvrditi Pacolijeve navode.

Nenad Rikalo je odmah posle oružanih sukoba na Kosovu bio veoma aktivan u nevladinom sektoru, a prošli mandat je bio član Centralne izborne komisije, a sada je član Haradinajevog kabineta.

Anđelka Ćup