Харадинај проверио, Рикало чист

Рамуш Харадинај

Новоизабрани премијер Косова, Рамуш Харадинај, изразио је забринутост због евентуалне укључуности новог министра пољопривреде Ненада Рикала у злостављање грађана насеља Дарданија у Приштини.

„Одмах након тога, службеним писаним путем, затражио сам од Државног тужилаштва, Косовске обавештајне агенције и Косовске полиције информације о наводима грађана о његовом учешћу у наведеним активностима. Из одговора које сам добио преко званичних канала од три државне институције, не постоје докази да је Ненад Рикало учествовао у таквим активностима”, каже се у саопштењу достављеном медијима из Харадинајевог кабинета.

Подсећамо да је секретар Алијансе за ново Косово и брат од стрица Бедета Пацолија, Рахим Пацоли, на свом фејсбук налогу затражио Рикалову смену и позвао тужилаштво да без обзира на политичке функције, ради свој посао. Поједини медији који извештавају на албанском, такође су писали да постоје сведоци који могу потврдити Пацолијеве наводе.

Ненад Рикало је одмах после оружаних сукоба на Косову био веома активан у невладином сектору, а прошли мандат је био члан Централне изборне комисије, а сада је члан Харадинајевог кабинета.

Анђелка Ћуп