Tuga i neverica zbog pogibije Gradimira Mikića i Saše Aleksića

Gradimir Mikić

Povodom pogibije gradonačelnika i predsednika SO Ranilug, Gradimira Mikića i Saše Aleksića, telegrame saučešća su poslali i zamenik kosovskog premijera i ministar za povratak i zajednice, Dalibor Jevtić i gradonačelnik Gračanice, Vladeta Kostić.

„Vest o pogibiji mog velikog prijatelja, gradonačelnika Raniluga Gradimira Mikića i predsednika SO Ranilug Saše Aleksića me je duboko potresla. Neverica i ćutanje, prosto u tom trenutku želiš da veruješ da je vest netačna. Otišli su veliki ljudi, borci. I nema tih reči kojom se naša tug može opisati. Porodicama Mikić i Aleksić izražavam najiskrenije saučešće, a gospođi Vesni Mikić želim što brži oporavak od ove strašne nesreće“, kaže seu telegramu Dalibora Jevtića.

Rukovodstvo opštine Gračanica takođe izražava najdublje saučešć porodicama stradalih.
„S tugom i nevericom smo primili vest o stravičnoj smrti našeg kolege i prijatelja, predsednika opštine Ranilug Gradimira Mikića i predsednika SO Saše Aleksića. Njihova smrt, nenadoknadiv je gubitak za sve nas, a posebno za njihove porodice, kojima izražavam svoje iskreno saučešće. Kolegu Mikića pamtićemo kao čoveka velikog srca, ali i po njegovim stavovima i delima za srpski narod na Kosovu. Njegov odlazak nesumnjivo je veliki gubitak. Uvek ćemo se rado sećati saradnje i prijateljstva koje smo sa njim delili“, istakao je u telegramu predsednik opštine Gračanica, Vladeta Kostić.

Osim Jevtića i Kostića, telegrame saučešća porodicama Mikić i Aleksić, kao i građanima Raniluga, uputili su Kancelarija za KiM Vlade Srbije, Srpska lista, Hašim Tači, Ramuš Haradinaj, Adrijana Hodžić, ali i mnoge međunarodne organizacije, a među prvima je to učinila misija OEBS-a na Kosovu.

Gradimir Mikić i Saša Aleksić, stradali su juče u saobraćajnoj nesreći blizu Niša, dok su Vesna Mikić i Davor Petković, direktor odeljenja za prosvetu i zdravstvo u opštini Ranilug, teško povređeni.

Anđelka Ćup