Kampanja liberala: Spoj mladosti i iskustva

Foto V. ĆUP; GračanicaOnlajn: Kampanja Samostalno liberalne stranke

Samostalna liberalna stranka u kampanju za lokalne kosovske izbore kreće danas, po sistemu posete srpskim poorodicama u svim karajevima Kosova. Sa 68 kandidata za odbornike, većinom mladih i obrazovanih, ali i iskusnih političara, liberali učestvuju u izbornoj trci u šest opština: Gračanica, Ranilug, Novo Brdo, Gnjilane, Obilić i Vučitrn. Slobodan Petrović, predsednik SLS-a, rekao je danas da je glavni cilj stranke na lokalnim izborima 22. oktobra, osvajanje što više odborničkih mesta, odakle će se boriti za ekonomski razvoj i opstanak Srba na kosovskim prostorima.

Naglasivši da SLS kampanju počinje javno, transparentno i bez skrivanja, njen predsednik Slobodan Petrović je rekao da je danas nažalost mnogo više onih koji deluju iz senke, jer nisu u stanju da preuzmu odgovornost.

„Sa drige strane mi želimo danas da se pohvalimo našim kandidatima, ovom mladošću pred vama, a vidite da je među kandidatima i veliki broj žena. SLS je uvek isticala da to posebno važno i posebno značajno, ne samo za nas kao stranku, već uošte za zajednicu i društvo. Naravno, spoj mladosti i iskustva naših kandidata, nešto je što sigurno daje rezultat“, rekao je Slobodan Petrović na početku predstavljanja početka kampanje.

Foto V. ĆUP; GračanicaOnlajn: Kampanja Samostalno liberalne stranke

Petrović je istakao da ne očekuje da će kampanja da bude laka, ali da su kandidati stranke na čijem je čelu, hrabri, časni i moralni ljudi, dobri domaćini, školovani i obrazovani i kako je rekao, najbolji predstavnici srpske zajednice. SLS se ne bori za većinu, već za principe, nastavio je Petrović.

„Borimo se za pravdu, borimo se za častan i pošten život svih ljudi koji žive na ovom prostoru. Za nas je čovek najveća vrednost“, nastavio je Slobodan Petrović, naglasivši da sa velikim zadovoljstvom može da kaže da ova stranka nema podršku nijedne vlade, ali zato ima podršku srpskog naroda.

Foto V. ĆUP; GračanicaOnlajn: Kampanja Samostalno liberalne stranke

Podsećamo da SLS nema kandidata za gradonačelnika Gračanice, jer su tako odlučili stranački organi.

„Za ove izbore smo se opredelili za glas naroda i da kroz lokalne parlamente utičemo na rad budućih gradonačelnika. Nema tu velike tajne i nejasnoće…Svesni smo činjenice da je kandidat za gradonačelnika jedan i svesni smo činjenice da bi on imao ogroman pritisak i da mi u ovom trenutku nismo u mogućnosti da možemo da odbranimo tog jednog čoveka. Zato smo se kandidovali kao lista, jer nas tako ima više i tako ćemo jedni druge da čuvamo. Mislim da će naši građani da imaju razumevanja za ovu odluku, pošto znaju kroz šta smo sve prošli svi zajedno proteklih nedelja“, rekao je predsednik SLS-a, istakaši da je još uvek rano da kaže koje kandidate za gradonačelnike će podržati liberali.

Foto V. ĆUP; GračanicaOnlajn: Kampanja Samostalno liberalne stranke

SLS kreće u kampanju za lokalne izbore pod sloganom „Bez straha za bolje sutra“, a šef izbornog štaba stranke je Sandra Đokić iz Čaglavice.

Anđelka Ćup