Кампања либерала: Спој младости и искуства

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Кампања Самостално либералне странке

Самостална либерална странка у кампању за локалне косовске изборе креће данас, по систему посете српским поородицама у свим карајевима Косова. Са 68 кандидата за одборнике, већином младих и образованих, али и искусних политичара, либерали учествују у изборној трци у шест општина: Грачаница, Ранилуг, Ново Брдо, Гњилане, Обилић и Вучитрн. Слободан Петровић, председник СЛС-а, рекао је данас да је главни циљ странке на локалним изборима 22. октобра, освајање што више одборничких места, одакле ће се борити за економски развој и опстанак Срба на косовским просторима.

Нагласивши да СЛС кампању почиње јавно, транспарентно и без скривања, њен председник Слободан Петровић је рекао да је данас нажалост много више оних који делују из сенке, јер нису у стању да преузму одговорност.

„Са дриге стране ми желимо данас да се похвалимо нашим кандидатима, овом младошћу пред вама, а видите да је међу кандидатима и велики број жена. СЛС је увек истицала да то посебно важно и посебно значајно, не само за нас као странку, већ уоште за заједницу и друштво. Наравно, спој младости и искуства наших кандидата, нешто је што сигурно даје резултат“, рекао је Слободан Петровић на почетку представљања почетка кампање.

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Кампања Самостално либералне странке

Петровић је истакао да не очекује да ће кампања да буде лака, али да су кандидати странке на чијем је челу, храбри, часни и морални људи, добри домаћини, школовани и образовани и како је рекао, најбољи представници српске заједнице. СЛС се не бори за већину, већ за принципе, наставио је Петровић.

„Боримо се за правду, боримо се за частан и поштен живот свих људи који живе на овом простору. За нас је човек највећа вредност“, наставио је Слободан Петровић, нагласивши да са великим задовољством може да каже да ова странка нема подршку ниједне владе, али зато има подршку српског народа.

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Кампања Самостално либералне странке

Подсећамо да СЛС нема кандидата за градоначелника Грачанице, јер су тако одлучили страначки органи.

„За ове изборе смо се определили за глас народа и да кроз локалне парламенте утичемо на рад будућих градоначелника. Нема ту велике тајне и нејасноће…Свесни смо чињенице да је кандидат за градоначелника један и свесни смо чињенице да би он имао огроман притисак и да ми у овом тренутку нисмо у могућности да можемо да одбранимо тог једног човека. Зато смо се кандидовали као листа, јер нас тако има више и тако ћемо једни друге да чувамо. Мислим да ће наши грађани да имају разумевања за ову одлуку, пошто знају кроз шта смо све прошли сви заједно протеклих недеља“, рекао је председник СЛС-а, истакаши да је још увек рано да каже које кандидате за градоначелнике ће подржати либерали.

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Кампања Самостално либералне странке

СЛС креће у кампању за локалне изборе под слоганом „Без страха за боље сутра“, а шеф изборног штаба странке је Сандра Ђокић из Чаглавице.

Анђелка Ћуп