Kampanja Građanske inicijative Centralno Kosovo: Ni po babu, ni po stričevima

GI “Centralno Kosovo”

Građanska inicijativa Centralno Kosovo, započela je danas predizbornu kampanju za lokalne kosovske izbore, koji će se održati 22. oktobra.

“Kampanju započinjemo onako skromno kako živi srpski narod na Kosovu”, navedena je u medisjkom saopštenju izjava predsednika ove političke grupacije, Branislava Markovića.

“U ovim teškim i možda sudbonosnim trenucima po srpski živalj na Kosovu, prioritet je obezbediti mu opstanak i pojačati podršku koju pruža Republika Srbija u vidu socijalnih davanja i plata, kao i kroz davanja i zapošljenja koja vrše kosovske institucije. Međutim, problem koji se javlja je disparitet kada su u pitanju ta davanja i plate, jer ima mnogo onih koji su zloupotrebili poverenje koje im je dato, pa neki pojedinci imaju po nekoliko plata ili neke porodice primaju i po 6 ili čak i 8 plata i iz Beograda i Prištine, a mnoge porodice jedva spajaju kraj sa krajem uz socijalnu pomoć”, kaže se dalje u saopštenju GI Centralno Kosovo i naglašava da će prioritet njihovih odbornika u lokalnom parlamentu biti upravo “ispravljanje ove nepravde, jer pravilnom raspodelom primanja ćemo uspeti da osiguramo dodatno opstanak za nekoliko stotina porodica i to samo u opštini Gračanica. Borićemo se da prioritet u zapošljavanju imaju mladi bračni parovi i osobe koje žive na Kosovu i tu ćemo pokazati koeficijent od “Nula“ fleksibilnosti ili što bi naš narod rekao “Ni po babu ni po stričevima“.

U saopštenju se dalje nglašava da je jedan od ključnih zadataka GI Centralno Kosovo, očuvanje demografskog balansa i zabrana preimenovanja poljoprivrednog u građevinsko zemljišta, jer je, kako je istaknuto, to upravo najveća opasnost za prekrajanje nacionalnog sastava srpskih opština.

Građanska Inicijativa Centralno Kosovo nema kandidata za gradonačelnika opštine Gračanica, već samo za odbornike.

Anđelka Ćup