Miljana Slavić iz Lepine se pesmom izborila za put do zvezda

Finalno veče muzičkog takmičenje „Moj put do zvezda“ koje Centar za medije i ekonomski razvoj producira u saradnji sa RTV Centrom Gračanica održano je u subotu, 7. oktobra, a pobednica takmičenja  Miljana Slavić (12) iz Lepine, dobiće šansu da snimi kompoziciju.

 U konkurenciji od 19 takmičara koji su izvodili pop, rok i etno melodije Miljana je, prema oceni žirija, bila najbolja. Ona će kao nagradu dobiti priliku da joj se producira snimanje kompozicije. Drugoplasirana Tamara Kapetanović (14) iz Donje Gušterice osvojila je mobilni telefon, a Nevena Dološević (17) iz Velike Hoče je kao nagradu za osvojeno treće mesto od organizatora dobila tablet.

Zorana je zaplakala na sceni, Foto: Z.S.

„Sam projekat je bio prilično naporan“, kaže direktor RTV Centra Gračanica Saša Micić.

Svoj put do zvezdanih visina pokušalo je da pronađe više od 90 mladih učesnika, ali ih je do finala stiglo 19. Učestvovala su deca iz Gračanice, Lapljeg Sela, Prištine, Lepine, Šilova, Pasjana, Velike Hoče, Štrpca.

„Cilj nam je bio da zbližimo decu i podstaknemo ih na druženje pre svega,  jer je među učesnicima bilo i albanske dece“, rekao je Micić.

Ogroman posao imao je i producent Zlatko Stojanović koji je bio zadužen za rad sa mladim pevačima.

„ Uvek sam govorio da imamo jako talentovanu decu i da uz malo rada sa njima može da se postigne čudo. Ponosan sam na sve i ja se sa njima osećam mlado“, kaže Stojanović i dodaje da se nada da se na ovaj muzički šou stavlja samo zapeta, nikako tačka.

„Verujem da će se serijal nastaviti već naredne godine“, rekao je Stojanović.

Foto: Z.S.

U žiriju je bila i pop pevačica Zorana Pavić. U trenutku proglašenja pobednika, ona se čak i  zaplakala na pozornici.

„Mene su večeras ponele emocije i svako ko se bavi muzikom mora da bude emotivan“, kaže Zorana.

Bilo je zaista teško izabrati najbolje, ali svi nisu mogli biti pobednici. Zorana je pobednicima poručila da nastave da rade na sebi.

„ Put do zvezda nije nimalo lak, već je vrlo trnovit i samo najjači ostaju, to nije fraza, to je  istina i zato nastavite da verujete u sebe i radite na sebi“, poručila je Pavićeva učesnicima takmičenja.

Publika na visini zadatka, Foto: Z.S.

Javno snimanje finalne emisije muzičkog šou programa „Moj put do zvezda“ održano je u velikoj sali Doma kulture u Gračanici u prisustvu publike. Transparentima sa ispisanim porukama podrške i aplaizima između nastupa ili kad god bi zakazao mirkofon, ton ili svetlo, publika je bodrila učesnike takmičenja, čime je pokazala da je zaista na visini zadatka.

„ Moj put do zvezda“ je podržao USAID, a realizovali su ga Centar za medije i ekonomski razvoj, uz medijsku podršku RTV Centra Gračanica, TV Puls iz Šilova i TV Most iz Zvečana.

Ivan Miljković