Ђурић и Вучевић: Подршка кандидту Српске листе, подршка држави Србији

Директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић и потпредседник СНС и градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић,  данас су у Грачаници подржали кандидата Српске листе Срђана Поповића за градоначелника на предстојећим косовским локалним изборима 22. октобра.

На трибини коју је Српска листа одржала у Дому културе упућена је порука гласачима да подрже кандидате Српске листе који ће, како је наглашено, учврстити везе са Владом Србије, али се и борити за опстанак Срба на Косову и Метохији.

Фото: ГрачаницаОнлајн

Подсетивши да осим што су трећи пут за шест месеци суочени са изазовом избора, Срби са Косова и Метохије су суочени и са изазовом и надом оних који, како је устрврдио директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, желе да на бирачким местима, кутијама и бирачким одборима разбију и раздробе српски корупус на КиМ.

„Тако се и данас у Грачаници, за коју с правом можемо рећи да је тврд српски орах на центрланом Косову, сабирамо да кажемо да ћемо и трећи пут и стоти пут ако треба, 22. октобра да кажемо да је Грачаница српско место које бира српског лидера, који ће у сарадњи са државом Србијом да води политику онако како треба да буде вођена и у интересу наших грађана“, рекао је  директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Ђурић је нагласио да су предстојећи локални избори на КиМ избори на којима се „кује“ визија опстанка и будућности опстанка српског народа на КиМ.

Фото: ГрачаницаОнлајн

Дугим аплаузом награђен је градоначелник Новог Сада и потпредседник СНС – Милош Вучевић који је са делегацијом свог града већ два дана гост општине Грачаница.

Вучевић  је, обраћајући се присутнима на Трибини Српске листе, нагласио да аплауз осликава резултат добре сарадње између Грачанице и његовог града.

„Сваки долазак у Грачаницу за мене је празник јер ми увек покажете колико сте храбри и упорни, чак упорнији и од неких наших делова државе“, закључио је Вучевић.

Подршка кандидатима Српске листе за предстојеће косовске изборе је и  подршка држави Србији,  рекао је у Грачаници председник ове листе Горан Ракић.

Фото: ГрачаницаОналјн

Кандидату за градоначелника Грачанице, Срђану Поповићу, Ракић је  поручио да је његова обавеза да у општини буде више Срба него што их је сада.

Фото: ГрачаницаОнлан

„Наша општина је можда физички мала, али има велику духовну и интелектуалну моћ“, рекао је у обраћању Срђан Поповић, кандидат Српске листе за граодначелника Грачанице на предстојећим локалним изборима.

Пре почетка трибине, шеф Канцеларије за Ким Марко Ђурић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и представници Српске листе посетили су манастир Грачаницу где су их у порти сачекали мештани и млади обучени у традиционалну ношњу и средњовековну витешку одежду.

И.М-А.Ћ