Đurić i Vučević: Podrška kandidtu Srpske liste, podrška državi Srbiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić i potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević,  danas su u Gračanici podržali kandidata Srpske liste Srđana Popovića za gradonačelnika na predstojećim kosovskim lokalnim izborima 22. oktobra.

Na tribini koju je Srpska lista održala u Domu kulture upućena je poruka glasačima da podrže kandidate Srpske liste koji će, kako je naglašeno, učvrstiti veze sa Vladom Srbije, ali se i boriti za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji.

Foto: GračanicaOnlajn

Podsetivši da osim što su treći put za šest meseci suočeni sa izazovom izbora, Srbi sa Kosova i Metohije su suočeni i sa izazovom i nadom onih koji, kako je ustrvrdio direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, žele da na biračkim mestima, kutijama i biračkim odborima razbiju i razdrobe srpski korupus na KiM.

„Tako se i danas u Gračanici, za koju s pravom možemo reći da je tvrd srpski orah na centrlanom Kosovu, sabiramo da kažemo da ćemo i treći put i stoti put ako treba, 22. oktobra da kažemo da je Gračanica srpsko mesto koje bira srpskog lidera, koji će u saradnji sa državom Srbijom da vodi politiku onako kako treba da bude vođena i u interesu naših građana“, rekao je  direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Đurić je naglasio da su predstojeći lokalni izbori na KiM izbori na kojima se „kuje“ vizija opstanka i budućnosti opstanka srpskog naroda na KiM.

Foto: GračanicaOnlajn

Dugim aplauzom nagrađen je gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS – Miloš Vučević koji je sa delegacijom svog grada već dva dana gost opštine Gračanica.

Vučević  je, obraćajući se prisutnima na Tribini Srpske liste, naglasio da aplauz oslikava rezultat dobre saradnje između Gračanice i njegovog grada.

„Svaki dolazak u Gračanicu za mene je praznik jer mi uvek pokažete koliko ste hrabri i uporni, čak uporniji i od nekih naših delova države“, zaključio je Vučević.

Podrška kandidatima Srpske liste za predstojeće kosovske izbore je i  podrška državi Srbiji,  rekao je u Gračanici predsednik ove liste Goran Rakić.

Foto: GračanicaOnaljn

Kandidatu za gradonačelnika Gračanice, Srđanu Popoviću, Rakić je  poručio da je njegova obaveza da u opštini bude više Srba nego što ih je sada.

Foto: GračanicaOnlan

„Naša opština je možda fizički mala, ali ima veliku duhovnu i intelektualnu moć“, rekao je u obraćanju Srđan Popović, kandidat Srpske liste za graodnačelnika Gračanice na predstojećim lokalnim izborima.

Pre početka tribine, šef Kancelarije za Kim Marko Đurić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predstavnici Srpske liste posetili su manastir Gračanicu gde su ih u porti sačekali meštani i mladi obučeni u tradicionalnu nošnju i srednjovekovnu vitešku odeždu.

I.M-A.Ć