Gradonačelnik Novog Sada u Gračanici: Deca su nam sigurnost za budućnost

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, uručio je knjige  učenicima prvih razreda OŠ „Kralj Milutin“ u Gračanici.

„Prvarice“ su poklon grada „Novog Sada“ ovdašnjnim prvacima, iste su na početku nove školske godine dobili i novosadski đaci, pojasnio je gost iz severne srpske pokrajine.

“Pokloni jesu skromni, ali su lep uvod u početak školovanja i odrastanja naše dece, za upoznavanje maternjeg jezika i ćiriličnog pisma“, rekao je Vučević.

„ Deca su vam sigurnost za budućnost, odnosno najbolji pokazatelj kuda treba dalje da idemo. Njihovi osmesi su jedini razlog zašto se borimo i čemu treba da težimo“, rekao je prvi čovek Novog Sada Miloš Vučević.

Gosti iz Novog Sada i domaćini, Foto: GračanicaOnlajn

U poseti najvećoj sprskoj školi na Centralnom Kosovu bili su i pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković i predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić.

„Nema jačeg i snažnijeg pokazatelja prisustva države Srbije na Kosovu i Metohiji, od prisustva i punog funkcionisanja naših institucija“, rekao je Petković.

Direktor OŠ „Kralj Milutin“ u Grčanici Vladimir Milkić je istakao da posebno raduje to što je u školi ove godine otvoreno i četvrto odeljenje prvog razreda. Zahvalio se gostima, a posebno gradonačelniku Novog Sada.

Direktor OŠ „Kralj Milutin“, Vladimir Milkić, Foto: GračanicaOnlajn

„ Drago mi je što se nastavlja saradnja između Gračanice i Novog Sada. Svaki dolazak naših prijatelja iz Autonomne pokrajinie Vojvodine je veliki praznik za nas“, rekao je Milkić.

Školu u Gračanic pohađa 713 učenika i najveća je obrazovna ustanova na teritoriji Opštine Gračanica. Pored osnove, ovde nastavu pohađaju učenici  Medicinske, Građevisnko saobraćajne i niže Muzičke škole.

I. M.