Директор Канцеларије за КиМ: Конкретни резултати дијалога са Приштином, видљиви на терену

Марко Ђурић и Сем Фабрици

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, састао се данас са шефом Делегације Европске уније у Републици Србији Семом Фабрицијем, са којим је разговарао о европским перспективама Србије и наставку дијалога Београда и Приштине, каже се у саопштењу Информативне службе Канцеларије за КиМ.

Ђурић је констатовао да у Београду постоји несмањено расположење за наставак дијалога са Приштином, који је, како је истакао, донео конкретне резултате, међу којима је најважнији свакако стабилизација безбедносних прилика и драстично смањење учесталости етнички мотивисаних инцидената.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију додао је да ће Београд, са Европском унијом као партнером, наставити да ради на нормализацији односа са Приштином и да очекује фер и објективан одговор Брисела на до сада исказану конструктивност у том процесу.

Србија, према Ђурићевим речима, остаје искрено посвећена напретку ка пуноправном чланству у Европској унији и верна својој позицији кључног стуба стабилности у региону, закључује се у саопштењу.

Анђелка Ћуп