Direktor Kancelarije za KiM: Konkretni rezultati dijaloga sa Prištinom, vidljivi na terenu

Marko Đurić i Sem Fabrici

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, sastao se danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Semom Fabricijem, sa kojim je razgovarao o evropskim perspektivama Srbije i nastavku dijaloga Beograda i Prištine, kaže se u saopštenju Informativne službe Kancelarije za KiM.

Đurić je konstatovao da u Beogradu postoji nesmanjeno raspoloženje za nastavak dijaloga sa Prištinom, koji je, kako je istakao, doneo konkretne rezultate, među kojima je najvažniji svakako stabilizacija bezbednosnih prilika i drastično smanjenje učestalosti etnički motivisanih incidenata.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dodao je da će Beograd, sa Evropskom unijom kao partnerom, nastaviti da radi na normalizaciji odnosa sa Prištinom i da očekuje fer i objektivan odgovor Brisela na do sada iskazanu konstruktivnost u tom procesu.

Srbija, prema Đurićevim rečima, ostaje iskreno posvećena napretku ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji i verna svojoj poziciji ključnog stuba stabilnosti u regionu, zaključuje se u saopštenju.

Anđelka Ćup