Премијера нове представе Народног позоришта из Приштине

Фото: плакат

Премијера представе „Дантонова смрт“ Народног позоришта из Приштине биће изведена 18. октобра 2017. године са почетком у 20 часова у великој сали Дома културе у Грачаници.

„Дантонова смрт“ Георга Бихнера представља један од најзначајнијих драмских текстова епохе романтизма и за тему има догађаје током Француске буржоаске револуције. На општијем плану третира заправо свевремени однос предводника и маса према власти и њеној (зло)употреби, револуцијама које „једу своју децу“ и њиховим последицама по друштво и појединце. Један од најпопуларнијих и најизвођенијих комада немачке и светске књижевности. Адаптација у продукцији Народног позоришта у Приштини нуди један нови поглед на ово драмско дело које се измешта  у Србију деветесетих и у контекст слике друштва готово у потпуности разореног спољњим и унутрашњим силама.

Играју: Игор Дамњановић, Александар Михаиловић, Милан Васић, Аника Грујић, Бојан Стојчетовић, Ивана Ковачевић, Александра Цицућ, Небојша Ђорђевић, Јелена Орловић, Милена Јакшић и Тамара Томановић.
Сценограф на представи је Горан Стојчетовић, а костимограф Сара Брадић

Карте по цени од 250 динара могу се набавити на билетарници Дома културе.