Premijera nove predstave Narodnog pozorišta iz Prištine

Foto: plakat

Premijera predstave „Dantonova smrt“ Narodnog pozorišta iz Prištine biće izvedena 18. oktobra 2017. godine sa početkom u 20 časova u velikoj sali Doma kulture u Gračanici.

„Dantonova smrt“ Georga Bihnera predstavlja jedan od najznačajnijih dramskih tekstova epohe romantizma i za temu ima događaje tokom Francuske buržoaske revolucije. Na opštijem planu tretira zapravo svevremeni odnos predvodnika i masa prema vlasti i njenoj (zlo)upotrebi, revolucijama koje „jedu svoju decu“ i njihovim posledicama po društvo i pojedince. Jedan od najpopularnijih i najizvođenijih komada nemačke i svetske književnosti. Adaptacija u produkciji Narodnog pozorišta u Prištini nudi jedan novi pogled na ovo dramsko delo koje se izmešta  u Srbiju devetesetih i u kontekst slike društva gotovo u potpunosti razorenog spoljnjim i unutrašnjim silama.

Igraju: Igor Damnjanović, Aleksandar Mihailović, Milan Vasić, Anika Grujić, Bojan Stojčetović, Ivana Kovačević, Aleksandra Cicuć, Nebojša Đorđević, Jelena Orlović, Milena Jakšić i Tamara Tomanović.
Scenograf na predstavi je Goran Stojčetović, a kostimograf Sara Bradić

Karte po ceni od 250 dinara mogu se nabaviti na biletarnici Doma kulture.