Ухапшен посланик косовске скупштине Миљаим Зека: Афера са визама

Миљаим Зека, посланик косовске скупштине Иницијативе за Косово Фатмира Љимаја, која је члан владајуће коалиције, ухапшен је јуче због, како пише приштински „Експрес“,` сумње да је учествовао у превари са визама за Немчку.

„Око деветсто грађана Косова покушало је да емигрира у Немачку са радним визама добијеним у једној агенцији за посао, преко које су уствари вршили превару посланик Миљаим Зека и његов сарадник Иљир Краснићи, који је приведен пре неколико недеља“, преноси Експрес.

Зека се терети за учешће у криминалној групи, а до хапшења је дошло после писања портала „Инсајдери“ о „афери са визама“. (Пре само некоико дана у центру Приштине је нападнут главни и одговорни уредник овог портала, Вехби Кајтази, а осумњичени за напад се предао полицији.)

Портал „Инсајдери“ преноси да су грађани за визе плаћали од 50 па чак до 3 500 евра.

Иначе, јуче пре хапшења, посланика Зека се састао са косовским премијером Рамушом Харадинајем, са којим је разговарао о актуелној политичкој аитуацији на Косову, како пише у саопштењу Информтивне службе у канцеларији Премијера. Миљаим Зека је члан скупштинског одбора за медије.

Извор: Експрес, Инсјдери

Анђелка Ћуп