Uhapšen poslanik kosovske skupštine Miljaim Zeka: Afera sa vizama

Miljaim Zeka, poslanik kosovske skupštine Inicijative za Kosovo Fatmira Ljimaja, koja je član vladajuće koalicije, uhapšen je juče zbog, kako piše prištinski „Ekspres“,` sumnje da je učestvovao u prevari sa vizama za Nemčku.

„Oko devetsto građana Kosova pokušalo je da emigrira u Nemačku sa radnim vizama dobijenim u jednoj agenciji za posao, preko koje su ustvari vršili prevaru poslanik Miljaim Zeka i njegov saradnik Iljir Krasnići, koji je priveden pre nekoliko nedelja“, prenosi Ekspres.

Zeka se tereti za učešće u kriminalnoj grupi, a do hapšenja je došlo posle pisanja portala „Insajderi“ o „aferi sa vizama“. (Pre samo nekoiko dana u centru Prištine je napadnut glavni i odgovorni urednik ovog portala, Vehbi Kajtazi, a osumnjičeni za napad se predao policiji.)

Portal „Insajderi“ prenosi da su građani za vize plaćali od 50 pa čak do 3 500 evra.

Inače, juče pre hapšenja, poslanika Zeka se sastao sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj aituaciji na Kosovu, kako piše u saopštenju Informtivne službe u kancelariji Premijera. Miljaim Zeka je član skupštinskog odbora za medije.

Izvor: Ekspres, Insjderi

Anđelka Ćup