Грачаница: Отворена ординација за дечију и превентивну стоматологију

Захваљујући донацији општине Грачаница у Дому здравља у Грачаници отворена је специјализована ординација за дечију и превентивну стоматологију. Ординацију је новом стоматолошком столицом и стерилизатором опремило Одељење за здравство општине Грачаница.

Уз присуство представника локалне самоуправе ординацију је отворила директорица и стоматолог Дома здравља Мирјана Димитријевић. Она се општини Грачаница захвалила што је омогућила да простор стоматолошке ординације почне са радом.

„У нашем Дому здравља већ ради дечији стоматолог а од наредне недеље са радом почиње и специјалиста за ортопедију вилица. Ово је од великог значаја за стоматолошку службу, посебно када су деца у питању, јер су до сада чекала на преглед са одраслима. Сада ће имати своју чекаоницу и бољу услугу“ казала је директорица Димитријевић.

Директор здравства општине Грачаница Александар Поповић истакао је да је локална самоуправа још једном показала да мисли на здравље деце, те да ће учинити све што је потребно да им помогне и убудуће.

„Деца су један од кључних приоритета општине Грачаница, а Одељењу за здравство и превенција и промоција здравља. Сигуран сам да ће отварањем ове ординације сва деца из наше општине моћи да овде остваре квалитетну стоматолошку здравствену заштиту. На овај начин стоматолог је доступнији деци и учи их одржавању оралног здравља“, рекао је Поповић и истакао да је Одељење за здравство недавно у вртићима одржало и радионицу о прању зуба.

Отварању ординације присуствовао је и директор Регионалне болнице доктор Небојша Миловановић и поједини директори општинских одељења.