Opština Zubin Potok: Nasilje nad ženama ne sme nikada i nigde da se ponovi

Foto: Pixabay, Nasilje nad ženama

Kosovska policija je potvrdila da je 17. oktobra uhapsila jednog kosovskog Albanca zbog seksualnog napada na Srpkinju u opštini Zubin Potok. Povodom toga, oglasilo se rukovodstvo opštine Zubin Potok.

Rukovodstvo Opštine Zubin Potok najoštrije osuđuje gnusni događaj, pokušaj seksualnog nasilja od strane kosovskog Albanca nad Srpkinjom, stanovnicom opštine Zubin Potok, koji se dogodio u utorak, 17.oktobra 2017. godine.

„Ovo nije samo najgori pokušaj nasilja nad jednim ženskim bićem, već najteži pokušaj da se obeščasti jedna žena, majka, uzoran i čestit građanin, jedno ljudsko pravo. Pretrpljeni šok, neverica i strah ostaće trajni po ovu mladu osobu, a psihičke posledice nemerljive“, piše u saopštenju koje je potpisao Srđan Vučinić, portparol opštine Zubin Potok.

Zbog ovog napada, Opština Zubin Potok poziva nadležne institucije, međunarodne organizacije na Kosovu, nevladine organizacije i sve druge organizacije koje se bave ljudskim i ženskim pravima, da shvate najozbiljnije ovaj događaj i da daju svoj maksimalni doprinos kako se ovakve stvari ne bi nikada i nigde ponovile!

Opština Zubin Potok takođe apeluje na nadležne sudske organe da najoštrije kazne počinitelja ovog zločina, zaključuje se u saopštenju.

Anđelka Ćup