Општина Зубин Поток: Насиље над женама не сме никада и нигде да се понови

Фото: Pixabay, Насиље над женама

Косовска полиција је потврдила да је 17. октобра ухапсила једног косовског Албанца због сексуалног напада на Српкињу у општини Зубин Поток. Поводом тога, огласило се руководство општине Зубин Поток.

Руководство Општине Зубин Поток најоштрије осуђује гнусни догађај, покушај сексуалног насиља од стране косовског Албанца над Српкињом, становницом општине Зубин Поток, који се догодио у уторак, 17.октобра 2017. године.

„Ово није само најгори покушај насиља над једним женским бићем, већ најтежи покушај да се обешчасти једна жена, мајка, узоран и честит грађанин, једно људско право. Претрпљени шок, неверица и страх остаће трајни по ову младу особу, а психичке последице немерљиве“, пише у саопштењу које је потписао Срђан Вучинић, портпарол општине Зубин Поток.

Због овог напада, Општина Зубин Поток позива надлежне институције, међународне организације на Косову, невладине организације и све друге организације које се баве људским и женским правима, да схвате најозбиљније овај догађај и да дају свој максимални допринос како се овакве ствари не би никада и нигде поновиле!

Општина Зубин Поток такође апелује на надлежне судске органе да најоштрије казне починитеља овог злочина, закључује се у саопштењу.

Анђелка Ћуп