GI Centralno Kosovo završila predizbornu kampanju: Za nekoga bi bilo dobro da su Srbi kaktusi

GI “Centralno Kosovo”

Građanska inicijativa centralno Kosovo, završila je svoju predizbornu kampanju obilaskom sela Sušica. Kandidati za odbornike su tokom trajanja kampanje, obišli sva sela u opštini Gračanica i meštanima izneli svoj program i prioritete. Povodom završetka kampanje, GI Centralno Kosovo, oglasila se saopštenjem koje je potpisao predsednik Branislav Marković.

Saopštenje prenosimo u celosti:

“Drago nam je da su neke političke opcije shvatile prioritete srpskog naroda koji živi na Kosovu, ali nam nije jasno zašto se o nezaposlenosti, teškom materijalnom i duhovnom položaju i potrebi očuvanja identiteta Srba počelo pričati tek u u ovim danima pred izbore, jer su neke političke opcije imale 10 godina u vlasti da rešavaju ovaj problem pa su ga se setili tek sada. Članovi GI Centralno Kosovo već duže vreme upozoravaju na ove sistematske greške i pozivaju na njihovo rešavanje, ali ih niko nije uzimao za ozbiljno do proglašenja izbora. Nadamo se da će oni koji pričaju o potrebi rešavanja ovih problema, nastaviti da deluju u toj sferi i nakon izbora. Ono što smatramo vrlo neozbijnim od političkih opcija Srba u ovom predizbornom delu, jesu aktivnosti deljenje “poklon paketića“ socijalno ugroženim porodicama koje neko može da okarakteriše kao kupovinu glasova. Mi ćemo pozivati na pomaganje socijalno ugroženih porodica sve vreme, a ne samo mesec dana pred izbore. Za nekoga bi bilo dobro da su Srbi sa Kosova kaktusi, pa da ih zalijemo jednom u četiri godine i to onda kada im treba njihov glas. Ni članovima GI Centralno Kosovo nije bilo teško da naprave paketiće i predstave se spasiocima problema ljudi koji teško žive, ali to nismo hteli da radimo. Ono na šta nemamo reči je uslikavanje socijalno ugroženih porodica i javno prikazivanje njihovih fotografija i njihovog teškog materijalnog položaja. Da li su se svi oni zapitali kako će se osećati njihova deca u školi ispred svojih drugova sada kada su pustili u etar slike koje pokazuju njihov nezavidni materijalni položaj i uslove u kojima oni žive? Zato će se GI Centralno Kosovo boriti da svaka porodica bude obuhvaćena nekim primanjem i mi ćemo to uspeti zahtevom da se višestruke plate koje primaju pojedinci razdele na porodice tj. prvenstveno na mlade bračne parove sa decom kako bi ih naterali da ostanu ovde i da ne odu sa Kosova u potrazi za poslom. Naši prioriteti će uvek i sve vreme biti opstanak, bolji uslovi u školstvu, zdravstvu, poljoprivredi, socijalna pravda, poboljšanje ekonomskog standarda Srba i ostalih koji su rešeni da opstanu na Kosovu…

Pozivamo glasače u Opštini Gračanica da za svoje predstavnike izaberu nas a da oni koji smatraju da mi nismo najbolja opcija zaokruže one ljude za koje su sigurni da će brinuti o njihovim pravima i da će prioritete građana staviti ispred svojih prioriteta. Takođe pozivamo i sve političke predstavnike da ove naredne četiri godine shvate kao poslednju šansu da se poprave učinjene greške, i Srbe i ostale odobrovolje da ostanu na ovim prostorima.”

A.Ć.