ГИ Централно Косово завршила предизборну кампању: За некога би било добро да су Срби кактуси

ГИ “Централно Косово”

Грађанска иницијатива централно Косово, завршила је своју предизборну кампању обиласком села Сушица. Кандидати за одборнике су током трајања кампање, обишли сва села у општини Грачаница и мештанима изнели свој програм и приоритете. Поводом завршетка кампање, ГИ Централно Косово, огласила се саопштењем које је потписао председник Бранислав Марковић.

Саопштење преносимо у целости:

“Драго нам је да су неке политичке опције схватиле приоритете српског народа који живи на Косову, али нам није јасно зашто се о незапослености, тешком материјалном и духовном положају и потреби очувања идентитета Срба почело причати тек у у овим данима пред изборе, јер су неке политичке опције имале 10 година у власти да решавају овај проблем па су га се сетили тек сада. Чланови ГИ Централно Косово већ дуже време упозоравају на ове систематске грешке и позивају на њихово решавање, али их нико није узимао за озбиљно до проглашења избора. Надамо се да ће они који причају о потреби решавања ових проблема, наставити да делују у тој сфери и након избора. Оно што сматрамо врло неозбијним од политичких опција Срба у овом предизборном делу, јесу активности дељење “поклон пакетића“ социјално угроженим породицама које неко може да окарактерише као куповину гласова. Ми ћемо позивати на помагање социјално угрожених породица све време, а не само месец дана пред изборе. За некога би било добро да су Срби са Косова кактуси, па да их залијемо једном у четири године и то онда када им треба њихов глас. Ни члановима ГИ Централно Косово није било тешко да направе пакетиће и представе се спасиоцима проблема људи који тешко живе, али то нисмо хтели да радимо. Оно на шта немамо речи је усликавање социјално угрожених породица и јавно приказивање њихових фотографија и њиховог тешког материјалног положаја. Да ли су се сви они запитали како ће се осећати њихова деца у школи испред својих другова сада када су пустили у етар слике које показују њихов незавидни материјални положај и услове у којима они живе? Зато ће се ГИ Централно Косово борити да свака породица буде обухваћена неким примањем и ми ћемо то успети захтевом да се вишеструке плате које примају појединци разделе на породице тј. првенствено на младе брачне парове са децом како би их натерали да остану овде и да не оду са Косова у потрази за послом. Наши приоритети ће увек и све време бити опстанак, бољи услови у школству, здравству, пољопривреди, социјална правда, побољшање економског стандарда Срба и осталих који су решени да опстану на Косову…

Позивамо гласаче у Општини Грачаница да за своје представнике изаберу нас а да они који сматрају да ми нисмо најбоља опција заокруже оне људе за које су сигурни да ће бринути о њиховим правима и да ће приоритете грађана ставити испред својих приоритета. Такође позивамо и све политичке представнике да ове наредне четири године схвате као последњу шансу да се поправе учињене грешке, и Србе и остале одобровоље да остану на овим просторима.”

А.Ћ.