У Љубожди код Истока исписани графити увредљиве садржине

графити увредљиве садржине У Љубожди код Истока

У Љубожди код Истока где се недавно вратило 13 српских породица, синоћ су недалеко од куће у којој живе Срби, док чекају изградњу својих кућа, исписани графити увредљиве садржине.

Поводом исписивања графита, уперених против Срба повратника, у селу Љубожда код Истока, заменик косовског премијера и министар за повратак и заједнице Далибор Јевтић, изразивши дубоку забринутост, затражио је од надлежних институција да починиоце приведу правди. Повратници, нити у Љубожди, нити у било ком другом повратничком месту, нису били претња никада и никоме, поручује се у саопштењу Министартсва за повратак и заједнице.

„Срби у Љубожди су упорни да опстану на својим огњиштима, у својој Љубожди и зато им се мора обезбедити сигурност и морају се избећи овакви инциденти који имају за циљ да повратнике у Љубожди поново натерају да напусте Косово. Људи који су се вратили, желе само да остваре своја основна права од којих је прво и основно, право на слободан живот без застрашивања. Ми чврсто стојимо уз те људе и они од стране министарства на чијем сам челу имају сваки вид подршке да остану у Љубожди. Овакви инциденти и овако лоше поруке нас неће поколебати у намери да вратимо све оне који желе да се на Косово врате“, рекао је министар Јевтић.

This slideshow requires JavaScript.

Јевтић је подвукао да надлежни органи морају сваком грађанину Косова да обезбеде сигурно окружење и зато је затражио брзу реакцију полиције, откривање и кажњавање починиоца.

„Моја порука свима који овакве инциденте чине, јесте да одустану од провокација, насиља и свега онога што доноси проблеме у животе обичних људи“, закључио је министар за повратак и заједнице.

Анђелка Ћуп