Рат саопштењима у Лепосавићу

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Општина Лепосавић

На вест о замрзавању комуникације Српске листе са косовским председником Хашимом Тачијем и његовим кабинетом због, како се наводи у писму Српске листе, које је објавио РТС, огласила се и Партија косовских Срба из Лепосавића, оптужујући Српску листу за обману Срба на Косову. Са друге стране Општински одбор Српске листе у Лепосавићу, оптужује бившег градоначелника Драгана Јаблановића за проневере, а Партију косовских Срба за поражену страну, чије изјаве не би требало сматрати озбиљним.

После вести да је Српска листа, која је коалициони партнер у Влади Косова, замрзла сваки вид комуникације са косовским председником Хашимом Тачијем и његовим кабинетом, огласила се Партија косовских Срба Александра Јаблановића, осуђујући, како се наводи у саопштењу “обману коју Српска листа спроводи према Србима на КиМ, правећи се да несарадњом са Хашимом Тачијем штите српске интересе“.

„Истина нас подсећа да је управо по налогу Александра Вучића, Српска листа гласала за избор Хашима Тачија за председника Косова. У Тачијевом кабинету седе Срби послати у име Српске листе, међу којима је и рођени брат градоначелника Штрпца (Братислава Николића), али и низ других потеза повучених од стране Српске листе. Недвосмилено је да управо ви одржавате на власти Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја, исте оне за које управо ви тврдите како имате доказе да су убијали и киднаповали Србе“, пише у саопштењу ПКС достављеном медијима, уз тврдњу да Српска листа и албански политички лидери раде на истом пројекту, а то је, како се наводи, “ уклањање и последњих институција Републике Србије са Косова и Метохије”.

Поводом саопштења ПКС, реаговао је Општински одбор Српске листе Лепосавић, који је у свом саопштењу оптужио бившег градоначелника Драгана Јаблановића за противзаконите процедуре у јавним набавкама у тој општини.

“Дугови, направљени у општини Лепосавић услед противзаконитих процедура јавне набавке бившег градоначелника Драгана Јаблоновића, не могу се оправдати и изградити имиџ послушног Србина у очима албанске јавности саопштењем у коме се напада српски народ и Српска листа. Свестан сам да Јаблановићи увредама на рачун Српске листе желе да у неким албанским партијама нађу заштитнике од криминалних активности које су вршили у општини Лепосавић, али им то неће проћи”, пише у саопштењу Одбора Српске листе Лепосавић, које је потписао новоизабрани градоначелник Зоран Тодић.

Тодић у саопштењу додаје да су грађани Лепосавића 22. октобра јасно рекли да не желе да такви (као Јаблановићи, примедба аутора) буду на челу општине и да изјаве ових, како их је назвао, поражених група не би требало сматрати озбиљним.

“О тим људима су Лепосавци све рекли гласовима против њих, а о њиховим неделима ће нешто више рећи надлежни правосудни и полицијски органи”, закључује се у саопштењу које је потписао Зоран Тодић.

Подсећамо, јуче је Српска листа послала писмо косовском председнику Хашиму Тачију, у коме га обавештава да прекида сваки вид комуникације са њим и његовим кабинетом, због активности уперених против српског народа и Српске листе.

Анђелка Ћуп