Срби у Клокоту јединствени у другом кругу избора за градоначелника

Српска листа

У предстојећем другом кругу избора за градоначелника општине Клокот, Срби ће наступити јединствено, јер је Божидар Дејановић, који је у првом кругу био кандидат Грађанске иницијативе „Клокот – Врбовац“ приступио Српској листи са свим својим члановима, каже се у саопштењу Српске листе.

“Божидар Дејановић је препознао чињеницу да је Српска листа и њена мисија успостављања политичког јединства нашег народа на Косову и Метохији, будућност, јер српски бирачи су у последња два изборна циклуса јасно поручили да им је доста политичких подела. Захваљујући одлуци господина Дејановића, данас можемо да кажемо да ће Срби у национално мешовитој општини Клокот, у другом кругу избора за градоначелника, наступити потпуно јединствено”, поручују из Српске листе.

“Политика Владе Србије и председника Александра Вучића о јединству Срба се успешно реализује на Косову и Метохији, а јединствени наступ под барјаком Српске листе је једини исправан пут који има подршку огромне већине грађана. Овим је упућена и порука свима онима који не одустају од покушаја да на антиправни начин врше политички инжењеринг у већински српским срединама, да таква настојања само додатно хомогенизују Србе на Косову и Метохији”, закључује се у саопштењу и додаје да је одлука Божидара Дејановића да заједно са свим својим члановима приступи Српској листи, још једна потврда да је јединство најјаче оружје Срба у овим временима.

Подсећамо да градоначелник једне од десет већински српских општина на Косову, Клокот – Врбовац, није изабран у првом изборном кругу, на локалним изборима одржаним 22. октобра ове године. Тада је кандидат Српске листе Страхиња Спасић, освојио 42,08%, а његов противкандидат испред ГИ Клокот-Врбовац Божидр Дејановић, 37,62% гласова.

Анђелка Ћуп