Đurić se zahvalio Božidaru Dejanoviću, kandidatu za gradonačelnika Klokota

Marko Đurić i Božidar Dejanović

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić zahvaliso se danas Božidaru Dejanoviću, kandidatu za gradonačelnika Klokota, koji je sa svim članovima Građanske inicijative „Klokot Vrbovac“ ove nedelje pristupio „Srpskoj listi“, saopšteno je iz Informativne službe Kancelarije za KiM.

Đurić se takođe zahvalio Dejanoviću što radi na ujedinjenju srpskih političkih snaga u Klokotu i spremnosti da u saradnji sa vladom u Beogradu rade na zaštiti i unapređenju kolektivnih prava Srba, kao i ekonomskom snaženju srpskih sredina na Kosovu i Metohiji.

„Uvereni smo da je političko jedinstvo Srba u Klokotu, što je omogućeno pristupanjem gospodina Dejanovića i njegove građanske inicijative Srpskoj listi, u suštinskom interesu našeg naroda u toj opštini“, istakao je Đurić.

Prema Đurićevim rečima, time su stvoreni uslovi da i opština Klokot, poput ostalih opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji, dobije prvog čoveka koji će u saglasju sa ostalim srpskim gradonačelnicima i odbornicima biti čvrst i stabilan deo našeg nacionalnog političkog korpusa na Kosovu i Metohiji.

Direktor Kancelarije za KiM je rekao da su i ovog puta, kao i u poslednja dva izborna ciklusa u pokrajini, Srbi jasno poručili da im je dosta političkih podela, ali i da pokušaji pojedinih albanskih političara da našem narodu nameću predstavnike bliske Prištini, samo dodatno homogenizuju Srbe na Kosovu i Metohiji.

Drugi krug lokalnih izbora, biće održan 19. novembra ove godine.

Anđelka Ćup