Ђурић се захвалио Божидару Дејановићу, кандидату за градоначелника Клокота

Марко Ђурић и Божидар Дејановић

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић захвалисо се данас Божидару Дејановићу, кандидату за градоначелника Клокота, који је са свим члановима Грађанске иницијативе „Клокот Врбовац“ ове недеље приступио „Српској листи“, саопштено је из Информативне службе Канцеларије за КиМ.

Ђурић се такође захвалио Дејановићу што ради на уједињењу српских политичких снага у Клокоту и спремности да у сарадњи са владом у Београду раде на заштити и унапређењу колективних права Срба, као и економском снажењу српских средина на Косову и Метохији.

„Уверени смо да је политичко јединство Срба у Клокоту, што је омогућено приступањем господина Дејановића и његове грађанске иницијативе Српској листи, у суштинском интересу нашег народа у тој општини“, истакао је Ђурић.

Према Ђурићевим речима, тиме су створени услови да и општина Клокот, попут осталих општина са српском већином на Косову и Метохији, добије првог човека који ће у сагласју са осталим српским градоначелницима и одборницима бити чврст и стабилан део нашег националног политичког корпуса на Косову и Метохији.

Директор Канцеларије за КиМ је рекао да су и овог пута, као и у последња два изборна циклуса у покрајини, Срби јасно поручили да им је доста политичких подела, али и да покушаји појединих албанских политичара да нашем народу намећу представнике блиске Приштини, само додатно хомогенизују Србе на Косову и Метохији.

Други круг локалних избора, биће одржан 19. новембра ове године.

Анђелка Ћуп