Канцеларија за КиМ осудила напад на Бојана Сталетовића у Митровици

Канцеларија за Косово и Метохију

Канцеларија за Косово и Метохију захтева од надлежних органа у покрајини да хитно утврде ко је починилац напада на Бојана Сталетовића у национално мешовитом насељу Бошњачка Махала, у северном делу Косовске Митровице.

Бојан Сталетовић је, подсећамо, синоћ повређен када је на њега насрнула група насилника, а индикативно је да је исти човек и у априлу ове године нападнут у Бошњачкој Махали у етнички мотивисаном инциденту.

„Упозоравамо да инциденти ове врсте, осим неспокојства Срба у Косовској Митровици, могу проузроковати неконтролисану ескалацију међуетничког насиља, која није у интересу ни српских ни албанских житеља овога града“, поручују из Канцеларије за КиМ,додајући да полиција привођењем починилаца мора да пружи допринос стварању безбедног окружења у Бошњачкој Махали, где су међуетнички инциденти нажалост све учесталији.

„Напад на Бојана Сталетовића потврђаје колико су оправдана страховања и скепса локалних органа власти у северном делу Косовске Митровице у вези са отварањем моста преко Ибра и колико је опасно инсистирати на томе, а да се претходно не створе адекватни безбедносни услови“, закључује се у саопштењу.

 

 

Анђелка Ћуп