Srpska lista proglasila pobedu u Klokotu i Partešu

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Избори, Архивска фотографија

Избори, Архивска фотографија, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Srpska lista je proglasila pobedu u drugom krugu lokalnih izbora u opštinama Klokot i Parteš. Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju čestita Srpskoj listi na još jednom uspehu, kojim je potvrđeno, kako se navodi u saopštenju, da srpski narod na Kosovu i Metohiji ima duboko poverenje u Vladu Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

Centralna izborna komisija Kosova, objavila je u 21:30, preliminarne rezultate drugog kruga lokalnih izbora. Kada su u pitanju opštine sa srpskom većinom, u opštini Klokot, na osnovu 71,43% obrađenih glasačkih listića, vodi Božidar Dejanović ispred GI „Klokot- Vrbovac“, sa 52,20%osvojenih glasova, a njegov protivkandidat Strahinja Spasić ispred Srpske liste je osvojio 47,80% glasova.

Podsećamo da je pre dva dana, Srpska lista saopštila da je Dejanović pristupio Srpskoj listi i da je kandidat koga podržava ona podržava.

U opštini Parteš, na osnovu 100% obrađenih glasačkih listića, pobedio je Dragan Petković, kandidat Srpske liste, sa osvojenih 61,81% glasova, dok je Nenad Cvetković iz GI „Narodna sloga“, osvojio 38,19% glasova izašlih birača.

Saopštenjem su se oglasile i Srpska lista i Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

„Pobedom na parlamentarnim izborima juna meseca, pobeda svih kandidata Srpske liste u svih deset opština sa srpskom većinom na lokalnim izborima, zaokružiće jedinstveni politički korpus Srba na Kosovu i Metohiji i još jednom pokazati snagu i jedinstvo koje smo izgradili kroz delovanje Srpske liste“, kaže se u saopštenju Srpske liste, koje je potpisao njen predsednik Goran Rakić.

Kancelarija Vlade Srbije pozdravlja pobedu Sppske liste u opštinama Klokot i Parteš.

„Srpska lista je večeras potvrdila da je dominantna politička snaga u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji, a naši sunarodnici da su odgovorni i ujedinjeni u donošenju odluka od interesa za njihovu budućnost. Srpska lista posle osvajanja deset poslaničkih mesta u skupštini privremenih institucija samouprave u Prištini, sada ima i deset gradonačelnika, i najveći mogući legitimitet za donošenje političkih odluka“, kaže se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Anđelka Ćup