Чаушев: Белорусија пружа пуну подршку суверенитету и територијалном интегритету Србије

Душан Козарев и Владимир Чаушев

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев, захвалио се данас у Минску начелнику Управе за међународну сарадњу и националну безбедност Савета Републике Народне скупштине Белорусије Владимиру Николајевичу Чаушеву за разумевање, љубав и подршку коју Србима на Косову и Метохији пружа белоруски народ и држава, на челу са председником Александром Лукашенком, саопштава Канцеларија за КиМ.

Заменик директора Канцеларије Владе Србије за КиМ, приликом своје посете Белорусији, обавесто је начелника Управе за међународну сарадњу и националну безбедност Народне скупштине Белорусије Владимира Чаушева о досадашњем току унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, а потврђена је међусобна сагласност у вези са потребом наставка поштовања Резолуције 1244 Савета безбедности УН. Такође, поновљена је и пуна подршка Белорусије суверенитету и територијалном интегритету Србије.

Саговорници су размотрили и конкретне могућности за интезивније повезивање Белорусије и Срба са Косова и Метохије, на привредном и културном плану, закључује се у саопштењу.

А.Ћ.